Un asteroid, cat pe ce sa loveasca Pamantul!

 Un corp artificial, asemanator unui asteroid de mici dimensiuni a fost descoperit recent la o distanta mica de Pamant. Ar fi vorba despre o parte dintr-o racheta ce rataceste prin spatiu.

Obiectul orbiteaza in jurul Soarelui si a trecut foarte aproape de Terra, astfel ca oamenii de stiinta si observatorii sunt de parere ca ar putea fi vorba despre o parte dintr-o racheta care a scapat in spatiu cu ani in urma. 

Corpul a fost descoperit pe 16 mai 2010 de Richard Kowalski de la Observatorul Catalina si ulterior a fost observata de mai multi observatori din Statele Unite si Marea Britanie.

Asteroidul a fost numit 2010 KQ a fost la o distanta egala cu cea de la Pamant la Luna, pe 31 mai, conform datelor furnizate de NASA.

Specialistii s-au folosit de informatiile oferite de puternicul telescop din Hawaii, pentru a stabili ca orbita si caracteristicle obiectului nu se aseamana cu ale vreunui corp ceresc cunoscut si ca dimensiunile sale se reduc la numai cativa metri.

Ciudat este ca misteriosul obiect avea o viteza destul de mare cand a trecut pe langa Terra. Cu toate astea specialistii ne asigura ca nu a folosit niciun mijloc de propulsie. Totusi, cercetatorii NASA sunt convinsi ca atunci cand era functional, coprul era motorizat, asa s-ar explica traiectoria sa si viteza pe care o are in prezent.

2010KQ are foarte multe sanse sa se loveasca de Pamant in anul 2036, atunci cand va fi probabil dezintegrat in atmosfera.

Studiind traiectoria obiectului, astronomii au ajuns la concluzia ca acesta a mai trecut pe langa Pamant si in anul 1975.  Atunci, insa, nu l-a observat nimeni.

 

 

sursa: stirile protv