Romanul impuscat de piratii somalezi, salvat de o nava olandeza

Marinarul roman luat ostatic si ranit intr-o confruntare cu piratii somalezi a ajuns in mainile medicilor. L-a preluat o nava sub pavilion olandez, insa omul le-a spus salvatorilor ca nu vrea sa se intoarca in tara, pentru ca are datorii.

Tot el a povestit si intamplarea: echipajul sau, tinut in captivitate din februarie, s-ar fi revoltat impotriva banditilor. Romanul a fost impuscat in picior dar a reusit sa ramana la carma navei.

" M-a sunat si mi-a spus: sunt impuscat, suna autoritatile, suna ceva, sa trimita un elicopter, ca daca afla cei de la celelalte nave si nu vin, vin piratii de pe mal ", a declarat prietena sa.

In largul coastelor somaleze s-au dus lupte grele pentru supravietuire. Dupa ce echipajul din care face parte romanul i-a impuscat pe pirati, marinarii au cerut ajutor prin statie, pe frecventa de urgenta. Apelul lor a fost insa interceptat si de banditi care au pornit iar spre ei, decisi sa-i lichideze.

Dorel Onaca, seful Agentiei de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare sustine ca "daca intarzia elicopterul cinci minute, mureau cu totii. Elicopterul a avut rolul de a-i apara din aer. A fost un schimb de focuri intre piratii somalezi care veneau dinspre mal, in momentul de fata nava este in siguranta"

Marinarul roman a fost preluat de medicii de pe o nava olandeza. E-n stare buna si vrea sa-si continue voiajul. Vaporul pe care era angajat a fost sechestrat de pirati la inceputul anului. Banditii au cerut 400.000 de dolari rascumparare dar armatorul sustine ca nu a reusit sa faca rost de bani.

 

 

sursa: stirile protv