Tips-uri de urmat pentru a avea o manichiura perfecta


Orice femeie îşi doreşte unghii cu care să se mândrească. Dacă ale tale nu se apropie de perfecţiune, iată câteva trucuri pe care le poţi urma pentru a avea unghii de invidiat într-un timp relativ scurt.

1. Şterge-ţi unghiile cu acetonă sau dizolvant special, chiar dacă nu ai folosit lac de unghii. Dizolvantul va îndepărta orice urmă de grăsime de pe unghii, astfel că lacul pe care îl foloseşti ulterior va dura mai mult.

2. Dacă nu reuşeşti să-ţi faci manichiura franţuzească aşa cum doreşti, încearcă să foloseşti un creion alb special pentru unghii în loc de pastă albă. E posibil să ţi se pară mult mai uşoară această metodă, chiar dacă efectul nu este la fel de intens.

3. Lasă-ţi timp pentru ca fiecare strat de lac de unghii aplicat să se usuce complet, dacă vrei ca manichiura să dureze mai mult. Dacă eşti nerăbdătoare din fire, încearcă un lac de unghii cu uscare rapidă, cum ar fi Lancome Vernis Instant Magnetic sau L’oreal Jet Set.

4. Şterge întotdeauna sticla de ojă după ce ai folosit-o, pentru a evita ca produsul rămas pe margini să se usuce. Altfel, e posibil ca la următoarea utilizare să constaţi că îţi vine foarte greu să desfaci capacul sticluţei.

5. Multe companii furnizează spre vânzare lac de unghii şi ruj de buze asortate. Dacă vrei să ai un look îngrijit, perfect asorat, poţi alege astfel de produse. Ăntreabă vânzătoarea dacă îţi poate recomanda şi rujul potrivit atunci când alegi lacul de unghii.

6. E mi bine să aplici două sau trei straturi subţiri de lac de unghii decât un singur strat gros. Se vor usca mai uşor şi manichiura va arăta impecabil pentru mai mult timp.

7. Încearcă să nu ştergi şi să aplici din nou lacul de unghii mai mult de o dată sau de două ori pe săptămână. Asta îţi va usca unghiile, care pot deveni casante. Ideal e să foloseşti un dizolvant care conţine ingrediente hidratante, pentru a reduce efectul devastator.

8. Masarea mâinilor va stimula circulaţia sângelui şi creşterea unghiilor. De altfel, este o metodă potrivită de răsfăţ, aşa că ai toate motivele să încerci să faci asta, folosind o cremă hidratantă, ori de câte ori ai ocazia.

 

Sursa: Acasa TV