Ford va construi la Craiova inlocuitorul modelului Fusion
In timp ce in Statele Unite, Ford intimpina dificultati, la fel ca toti marii producatori de automobile, in Romania americanii spun ca sunt pregatiti sa dea marea lovitura.

Oficialii care se ocupa de fabrica de la noi anunta ca vor sa investeasca masiv in productia unui nou automobil. Acesta se va realiza exclusiv aici si va fi scos la vanzare din 2010.

B-Max, asa este alintat in fabrica noul model. Pentru productia de serie exista cu siguranta o alta denumire, tinuta inca in mare secret de reprezentantii companiei. Acestia spun totusi ca masina o sa fie una cu totul noua si se va produce doar in Romania.

Potrivit consultantului Ford Europa, Ana Maria Timis,  masina va fi produsa numai la Craiova, va fi un model din clasa mica si se va pune in vanzare pe toate pietele noastre europene.

Expertii vorbesc deja despre un model care ar urma linia masinilor produse de Ford in ultima perioada.

Potrivit redactorului Alexandru Anghel, de la Ziarul Financiar, va fi tot un automobil urban de clasa mica, care va avea aceleasi proprietati Ford Fusion. O platforma inaltata, spatii de depozitare mai mari ca la Fiesta si care sa fie destinata unei familii de doi-trei oameni."

Cei din conducerea companiei Ford isi pun mari sperante in noul automobil ,mai ales ca pe piata din Statele Unite le-au scazut dramatic vinzarile. In aceste conditii, este firesc sa incerce sa ocupe o nisa pe piata europeana.

Noul autoturism Ford va aparea pe piata din 2010. Din toamna lui 2009, cei de la Automobile Craiova vor produce si modelul Transit Connect destinat transportului de persoane.

Fusion este un automobil de clasa B, care are o caroserie in doua volume (hatchback), cu cinci usi, iar tractiunea este realizata exclusiv prin intermediul rotilor din fata. Modelul este unic in clasa B, fiind singurul din segment care are suspensie inaltata, asemanator unui mini SUV (Sport Utility Vehicle).

 

Sursa: PRO TV