Marko Bela a fost audiat de procurori în dosarul privind privatizările strategice, dosar în care este cercetat fostul ministru al economiei, Codruţ Şereş.

Liderul UDMR a fost chemat ca martor în acest proces, conform declaraţiilor acestuia.

"Am fost solicitat ca martor în dosarul privatizărilor strategice. Am fost membru al Guvernului şi am condus şedinţa de Guvern şi nu am fost de acorda cu ordonanţa, nu a fost aprobată", a declarat Marko Bela.

La finalul audierii Marko Bela a declarat că în acea perioadă au fost amânate multe ordonanţe guvernamentale.

"Ca vicepremier, am condus acea şedinţă de Guvern prin care am respins respectiva ordonanţă pentru că nu îndeplinea anumite condiţii şi existau anumite dubii cu privire la unele aspecte", a încheiat liderul UDMR.

Tot în dosarul privatizărilor strategice au mai fost chemaţi la DIICOT şi alţi lideri politici ca Bogdan Olteanu sau Vasile Blaga, tot în calitate de martori.

Fostul ministru al Economiei Codruţ Sereş ar fi încercat, în două şedinţe, din iunie şi iulie 2005, să pună pe masa Guvernului un proiect de hotarâre prin care 8% din acţiunile Petrom urmau a fi vândute către salariaţi, prin intermediul Asociaţiei salariaţilor controlată de Liviu Luca.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DIICOT au informaţii că Sereş a încercat să facă acest lucru determinat fiind de consultantul internaţional Vadim Beniatov.

Senatorii au aprobat, pe 26 august 2008, începerea urmăririi penale pentru Codruţ Şereş în dosarul Electrica cu 83 de voturi pentru, 36 împotrivă şi 1 vot anulat, în dosarul Hidroelectrica cu 79 de voturi pentru, 40 contra şi 1 vot anulat.