O noua hergelie, in comuna unde s-a construit fabrica Nokia
Comuna Jucu din Cluj infloreste continuu. Nivelul de trai a crescut considerabil de cand si-a deschis portile fabrica Nokia, asa ca locuitorii se pot gandi la relaxare si prilejuri de distractie.
La Jucu a reinviat un sport nobil si care facuse satul clujean celebru cu mult inaintea inventarii telefoanelor mobile: echitatia.

Cei mai buni 14 cai ai hergheliei din Jucu au demonstrat ieri, in fata publicului, ca sunt de vita nobila si ca se pot prezenta cu capul sus la orice competitie internationala.

Infiintata in 1902, herghelia de la Jucu a ajuns repede apreciata pe plan mondial pentru caii sai. Declinul a venit odata cu comunismul, iar dupa revolutie, statul roman a abandonat-o de tot.

Norocul cailor de la Jucu a fost ca, in anul 2000, herghelia a fost scoasa la licitatie si achizitionata de o societate romano-norvegiana. Astazi, herghelia numara 38 de cai, a caror intretinere costa 20.000 de euro lunar. Iubitorii de cai spun insa ca nobilele animale ar merita chiar mai mult.

Locuitorii din Jucu incep si ei, incet, incet sa prinda gustul echitatiei. Si daca au buzunarele burdusite de telefoane, de ce n-ar avea si grajdurile pline de cai de curse?

 

Sursa: PRO TV