Hotel Koronna

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2009-08-09
Steaua, amenintata cu falimentul!

Administratia financiara a Sectorului 6 cere Tribunalului Bucuresti sa deschida procedura de faliment impotriva Asociatiei "FC Steaua" pentru datorii la bugetul de stat de peste un milion de euro.

Datoriile, recunosc chiar inspectorii Administratiei financiare a Sectorului 6, sunt istorice. Este vorba despre perioada 1999-2003, in timpul careia clubul de fotbal Steaua Bucuresti nu a platit impozitele pe salariile fotbalistilor, contributiile la asigurarile sociale si cele de sanatate.

Astfel, Asociatia Fotbal Club Steaua Bucuresti a acumulat datorii de peste 22 de milioane de lei, la care se adauga tot atatea majorari si penalitatile de intarziere. In total, astazi Fiscul vorbeste despre datorii de peste un milion de euro.

Bani care s-ar putea sa fie inregistrati la capitolul pierderi. Si asta pentru ca fosta Asociatie FC Steaua a fost preluata de la vechii proprietari, in frunte cu miliardarul Viorel Paunescu, si predata lui Gigi Becali cu tot ce insemna ea: palmares, fotbalisti si datorii.

Mai mult, Asociatia FC Steaua Bucuresti, inaintasa actualului club din bulevardul Ghencea 45, se afla in plina procedura de dizolvare, decizia urmand a fi luata de judecatori.

Tot judecatorii vor stabili cine trebuie sa plateasca datoriile istorice ale gruparii din Ghencea si daca se impune o noua ancheta penala. Pana acum, s-au facut mai multe investigatii, insa niciuna nu a dus la punerea cuiva sub acuzare.

Oficialii Fiscului cred ca singura posibilitate ca statul sa-si incaseze creantele de la cel mai mare datornic din Sectorul 6 al Capitalei este legata de brandul Steaua Bucuresti. Celebra marca ar putea fi vanduta la licitatie, dar numai daca magistratii vor stabili acest lucru.

Primul termen de judecata in procesul de faliment al Asociatiei FC Steaua Bucuresti a fost fixat de Tribunalul Bucuresti pentru ziua de 24 septembrie.

 

PRO TV

 
< Precedent   Urmator >