Hotel Koronna

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2009-08-09
Mutu, bun de plata: Chelsea ii cere 17 milioane de euro, el are cam 13!!!
 Suma reprezinta despagubirile pentru prejudiciul de imagine creat clubului englez dupa ce a fost depistat ca a consumat cocaina in 2004. Adrian Mutu ar putea ramane si lefter, si dator. Hotararea Tribunalului de la Lausanne este definitiva si irevocabila. audio_player_seqno = 0; autostart_audio = Array();

Nu mai putin de sase avocati, dintre care doi italieni, au lucrat pentru Mutu la acest caz si pana astazi erau convinsi ca Adrian nu va plati aceasta suma.

Avocatul Paulo Rodella anuntase inainte ca TAS sa dea verdictul ca daca hotararea va fi nefavorabila, fotbalistul va continua actiunile in justitie, potrivit Corriere Fiorentina.

Cristian Sarbu, avocatul din Romania al lui Mutu, care nu s-a ocupat de acest caz, a afirmat, vineri, ca Tribunalul de Arbitraj Sportiv  nu este ultima instanta, iar lucrurile nu se vor incheia aici, conform Mediafax.

"Oricui ii este greu sa dea o asemenea suma de bani si, oricum, decat sa plateasca 17 milioane de euro, mai bine faci o alta cheltuiala. Adrian, din pacate, a fost tratat ca un roman, pentru ca si alti fotbalisti au facut ce a facut Adrian Mutu, dar nu au patit la fel, au scapat cu o amenda si totul s-a incheiat. La noi s-a urmarit sa se dea un exemplu prin Adrian Mutu pentru faptul ca este roman, iar acest lucru ar trebui sa ne deranjeze, pentru ca atunci cand s-a consumat cocaina au fost cinci jucatori, dar in afara lui Mutu nu s-a mai continuat niciun litigiu", a mai spus Cristian Sarbu.

Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne a respins apelul internationalului roman, care atacase o decizie luata anterior de FIFA. Pe 7 mai 2008, Mutu a primit vestea-soc: FIFA a decis ca atacantul nationalei trebuie sa plateasca gruparii lui Roman Abramovic nu mai putin de 17 milioane de euro, despagubire. Si asta pentru ca, in 2004, Mutu a fost depistat pozitiv cu cocaina. Mutu a fost suspendat sapte luni de Federatia Engleza. Clubul englez sustine ca prin comportamentul sau Adrian Mutu a provocat gruparii o pierdere de 13 milioane de lire sterline.

Chelsea l-a achizitionat, in vara anului 2003, pe Adrian Mutu de la AC Parma contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline.

Acum, cariera si averea lui Mutu sunt in pericol. Chiar daca si-ar goli conturile, ar instraina afacerile si si-ar vinde toate proprietatile, internationalul roman tot n-ar putea sa plateasca cele 17 milioane de euro clubului londonez. De altfel, potrivit revistelor de specialitate, averea atacantului Fiorentinei este de circa 13 milioane de euro. De la cele opt echipe de fotbal la care a activat pana in prezent, Mutu a incasat, numai din contract, peste 10 milioane de euro.

Cel mai mediatizat sportiv roman al momentului, pitesteanul a facut bani si din publicitate, primul contract, in valoare de 300.000 de euro, fiind cel incheiat cu o firma de echipament sportiv. A mai incasat 1,5 milioane de euro de la o firma de bauturi racoritoare si alte 2,5 milioane de euro de la un canal de televiziune care a realizat un reality show despre viata fotbalistului.

Pe val, Adrian Mutu nu a pus insa mare pret pe bani, cumparandu-si de-a lungul timpului masini extrem de scumpe: Ferrari, Aston Martin, Bentley, dar si ceasuri si telefoane de sute de mii de euro, un iaht pentru care a platit un milion de euro, apartamente si vile in tara ori strainatate.

Sursa Stirile PRO TV

 
< Precedent   Urmator >