Hotel Koronna

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2009-08-25
Virus ucigas! Zeci de morti in Mexic
20 de cazuri mortale confirmate, alte 40 de decese provocate foarte probabil de acelasi virus, aproape o mie de imbolnaviri.

Panica s-a raspandit in Mexic, unde o boala care apare de obicei la animale a imbolnavit sute de oameni si a ucis cateva zeci.

Cazurile de imbolnavire au inceput sa apara si dincolo de granita, in sudul Statelor Unite, si multi se intreaba daca acesta nu e inceputul unei pandemii. Organizatia Mondiala a Sanatatii este in alerta maxima.

Ministrul sanatatii a indraznit sa rosteasca, raspicat, cuvantul care da fiori: epidemie.

In capitala Ciudad de Mexico, oamenii nu mai ies pe strada fara masti chirurgicale, singura pavaza in fata virusului ucigas.

Toata lumea asteapta vaccinurile, dar dozele disponibile sunt administrate intai personalului medical care intra in contact cu bolnavii.

Autoritatile au cerut evitarea calatoriilor cu metroul, pe unde trec zilnic patru milioane si jumatate de pasageri. Toate scolile, liceele, universitatile publice si private au fost inchise in capitala si in centrul tarii. La fel, teatrele si muzeele.

Specialistii sunt alarmati de raspandirea acestui virus care in mod normal imbolnaveste doar animalele.

Pentru ca mai multe cazuri au aparut deja in Statele Unite, si autoritatile sanitare americane sunt in alerta. La fel, presedintele Obama. Mai ales ca sunt mai multe intrebari decat raspunsuri.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, porcii pot servi drept "creuzet", dand nastere unei noi tulpini foarte virulente pentru om, care "combina" materiale genetice de la gripa porcina si de la cea aviara.

Din aceasta combinatie, poate iesi un virus care sa provoace o pandemie, adica o epidemie generalizata.

 

PRO TV

 
< Precedent   Urmator >