Hotel Koronna

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2009-08-25
Teama in Mexic: milioane de oameni stau in case de frica gripei porcine!
Amenintarea gripei porcine persista in Mexic, tara in care s-au semnalat primele imbolnaviri. Alte cinci persoane au murit,
aducand numarul total al deceselor la 103.
Port o masca chirurgicala si incerc sa ma spal pe maini cat de des pot. Am dezinfectat intreaga casa, pentru ca situatia ne ingrijoreaza foarte tareMexican

Autoritatile incearca sa linisteasca populatia, explicand ca numai o parte dintre decese pot fi atribuite cu certitudine virusului.

Intre timp insa, Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca este foarte posibil ca virusul sa evolueze si sa devina mult mai periculos pentru populatie.

Capitala mexicana este un oras pustiu. Milioane de locuitori se ascund in case, de frica virusului care a secerat pana acum peste 100 de vieti si a bagat alti 1.600 de oameni in spital.

Si in Statele Unite ale Americii au fost confirmate 20 de cazuri de imbolnaviri, insa medicii se asteapta ca in urmatoarele zile, numarul persoanelor infectate cu virusul gripei porcine sa creasca.

Din pacate, persoanele care au murit au ajuns la spital intr-o stare critica. Cele mai multe, peste 80%, au fost trimise direct la terapie intensivaArmando Ahued, medic, Directia de Sanatate Publica Mexico City

Si Canada a confirmat sase cazuri de imbolnaviri, iar in Noua Zeelanda, Australia, Franta, Israel si Spania medicii testeaza mai multe persoane care ar fi putut contracta virusul gripei porcine in urma unor calatorii in Mexic.

In Noua Zeelanda, medicii suspecteaza ca zece studenti care s-au intors recent din Mexic ar putea fi deja infectati cu acest virus.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a avertizat ca virusul ar putea provoca epidemii in toata lumea si a decis sa mentina nivelul de alerta la 3, pe o scara cu 6 gradatii.

 

PRO TV

 
< Precedent   Urmator >