Advertisement

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2008-09-30
EUR 3,7028
USD 2,5830
 XAU 72,9075
AUD 2,1066
CAD 2,4821
CHF 2,3341
GBP 4,6494
Sfarsitul lumii in Caraibe. Ike distruge tot

Ike este noul uragan care pune pe jar autoritatile americane. Acesta a lovit Cuba fara crutare, cu rafale de vant de 200 de kilometri la ora si valuri gigantice, care amintesc de tsunami-ul din Indonezia.

Estul insulei este devastat si din pacate, uraganul nu da semne ca s-ar potoli. Din cauza vantului extrem de puternic, marea s-a napustit pur si simplu asupra tarmului, maturand aproape tot ce-a gasit in cale. Mii de oameni au ramas fara case, iar cei care au ignorat ordinele de evacuare sunt acum la mila naturii.

Armata cubaneza face eforturi ca sa ajunga la sinistrati si sa mai salveze ce se poate, dar in fata furiei lui Ike are putine sanse de izbanda. Si in Haiti, lucrurile stau la fel de rau. Si asta dupa ce alte doua uragane, Gustav si Hanna, n-au crutat deloc insula. Mii de oameni depind de ajutoarele imparatite de trupele ONU. Sunt atat de flamanzi si disperati incat numai armele trupelor de mentinere a pacii ii mai tin in frau.

De cealalta parte, americanii fug deja din calea lui Ike. Uraganul va atinge tarmul Statelor Unite peste o zi sau doua. Cele mai multe case aflate in calea uraganului au fost abandonate.

 

Sursa: PRO TV

 
< Precedent   Urmator >