Hotel Koronna

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2009-08-25
Romanul Gabby Tennis, la un pas de executie prin injectie letala in SUA!
Un roman este aproape de a fi executat in Statele Unite prin injectie letala. Tanarul a primit o condamnare definitiva la moarte pentru uciderea unui barbat de 91 de ani, veteran de razboi.

Teoretic, mai are sansa ca pedeapsa sa-i fie transformata in inchisoare pe viata de catre guvernatorul Floridei. Practic, insa, nimeni nu i-a sarit pana acum in ajutor. Daca va fi executat, ar fi primul roman care moare astfel intr-o inchisoare americana.

Crima comisa de Gabby Tennis in 2003 le-a dat fiori chiar si anchetatorilor obisnuiti cu astfel de cazuri. Pe atunci in varsta de 21 de ani, Gabby a patruns impreuna cu prietena sa, Sophia, intr-o locuinta din Hollywood, Florida, cu gandul sa-l jefuiasca pe Albert Vessella, un veteran de razboi invalid.

Tennis avea nevoie de bani ca sa plateasca pentru mana viitoarei sale sotii, potrivit unui obicei tiganesc.

Cei doi nu s-au multumit sa plece cu economiile omului. L-au batut pana si-a dat ultima suflare. Medicii legisti au constatat ca victima avea o ureche sfasiata, gatul si coloana rupte si primise numeroase lovituri in cap.

In scurt timp, politistii le-au dat de urma si i-au arestat, iar procesul a facut valuri. In prima instanta, Gabby si-a sustinut nevinovatia. Ulterior, acuzatul si-a schimbat depozitia si a pledat vinovat, dupa ce prietena sa a depus marturie impotriva lui.

In 2006, tanarul a fost condamnat la moarte prin injectie letala, iar cea care ar fi trebuit sa-i devina sotie a primit 10 ani de inchisoare pentru complicitate.

Tennis a facut apel, iar in cel de-al doilea proces a ales, initial, sa se apere singur. O greseala care i-a anulat orice sansa de a scapa, cred jurnalistii americani.

Acum, Tribunalul din Fort Lauderdale i-a spulberat orice sperante sa scape de condamnarea la moarte, dupa ce a decis ca sentinta pronuntata in 2006 sa ramana definitiva.

Cu toate acestea, va mai trece, probabil, cel putin un an pana cand autoritatile statului Florida vor pune la punct detaliile executiei.

 

PRO TV

 
< Precedent   Urmator >