Hotel Koronna

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2009-08-25
Lansare incununata de succes pentru naveta Atlantis!

Naveta Atlantis a atins luni seara orbita terestra in mai putin de noua minute de la desprinderea sa din Florida.

Sapte astronauti au pornit intr-una dintre cele mai periculoase, dar si spectaculoase, misiuni efectuate vreodata de o naveta americana: repararea telescopului Hubble.

La comanda se afla Scott Altman, un pilot militar in varsta de 49 de ani, deloc strain de lumea Hollywood-ului. Acesta a jucat pe marele ecrane alaturi de Tom Cruise in filmul Top Gun, o pelicula lansata in 1986, care s-a bucurat de un succes imens. Altman, pe-atunci pilot al armatei americane, a primit oferta de a face toate cascadoriile in locul faimosului actor.

Exista asadar diferente intre manevrele periculoase efectuate in timpul filmarilor si cele din viata reala? "Sa conduci o naveta spatiala este putin mai dificil decat ceea ce am facut in film, trebuie sa recunosc, cu toate ca zborul acela a fost foarte distractiv," spune Scott Altman, comandantul navetei Atlantis.

Desi rolul de dublura nu i-a permis sa apara in film, Altman povesteste tuturor cu mandrie de o singura scena din pelicula: "Mi-a spus sa zbor si sa fac un semn spre celelalt pilot. Asa ca atunci cand privesti scena din film in care personajul comunica cu pilotul rus, vei vedea degetul meu."

Entuziasmat, Tom Cruise a vrut sa vada pe pielea lui ce simti la bordul unui avion F-14, iar Scott Altman a fost mai mult decat bucuros sa ii arate. Insa, daca starul de la Hollywood a fost recompensat generos pentru prestatia sa, Altman a primit doar 23 de dolari pe zi, in timp ce inchirierea avionului militar a costat 7.600 de dolari pe ora, si "dupa ce timp de o saptamana au cheltuit atat de multi bani pe avioane, regizorul a hotarat ca nu putea folosi materialul," dezvaluie Altman.

Altman este la a patra misiune in spatiu, cu siguranta cea mai periculoasa. A fost pregatita chiar si o naveta de salvare, gata sa intervina daca s-ar produce o catastrofa.

 

PRO TV

 
< Precedent   Urmator >