Advertisement

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2008-09-30
EUR 3,7028
USD 2,5830
 XAU 72,9075
AUD 2,1066
CAD 2,4821
CHF 2,3341
GBP 4,6494
John McCain a devenit oficial candidatul Partidului Republican

El a convins cu un discurs de 50 de minute ale carui cuvinte cheie au fost "tara" si "lupta". Si in care a izbutit performanta de a nu rosti nici macar o data numele lui George W. Bush.

Misiunea de a-i succeda lui George W. Bush e atat de ingrata, incat John McCain a preluat lozinca favorita a adversarului sau: "cheltuim mult, nu facem nimic, noi suntem pe primul plan, iar tara pe locul doi: Asta se va schimba, fratilor!".

Discursul a avut si o tenta patriotica, McCain evocand cei sase ani de prizonierat in Vietnam: "M-am indragostit de tara mea cand eram prizonier in tara altora. Nu-mi iubesc tara doar pentru anumite comoditati ale vietii de aici. O iubesc pentru decenta, pentru credinta in intelepciune, dreptate si bunatate. O iubesc pentru ca nu e doar un loc, ci o idee pentru care merita sa lupti".

Analistii din Statele Unite au comentat astazi la superlativ discursurile tandemului McCain-Palin. Unde mai pui ca Sarah Palin a ocolit cu grija si unele capcane perfide.

Cu toate acestea, ziaristii au sesizat totusi o ciudatenie pe prompter, scapata din neglijenta si in copiile discursului inmanate ziaristilor. Cuvantul "nuclear" era transcris fonetic, o mica proptea care s-o ajute pe Sarah Palin sa nu dea in... gropile lui George W. Bush.

 

Sursa: PRO TV

 
< Precedent   Urmator >