Advertisement

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2008-10-02
EUR 3,7348
USD 2,6387
 XAU 74,3740
AUD 2,1090
CAD 2,4997
CHF 2,3659
GBP 4,7085
A avut loc prima confruntare televizata Óntre Barack Obama si John McCain
Criza financiară mondială. Aceasta a fost principala temă abordată în prima dezbatere televizată dintre cei doi candidaţi la Casa Albă, democratul Barack Obama şi republicanul John McCain. Confruntarea, care a avut loc la Oxford, a fost urmărită în direct de zeci de milioane de telespectatori.  

Obama, care a optat pentru o strategie ofensivă încă din primele minute ale dezbaterii, a declarat că actuala criză constituie punctul final a opt ani de politică economică eronată promovată de George W. Bush şi susţinută de senatorul McCain.

Ambii candidaţi au căzut, însă, de acord, asupra faptului că planul Administraţiei de 700 de miliarde de dolari pentru susţinerea sistemului financiar creează mari presiuni asupra bugetului. Ei au declarat că acest plan ar putea presupune îngheţarea şi amânarea unor proiecte bugetare.

McCain a declarat, însă, că va reduce cheltuielile bugetare. Pe de altă parte, McCain a declarat că Statele Unite câştigă în Irak şi că întărirea dispozitivului militar american în această ţară s-a dovedit a fi inspirată. El a condamnat, însă, maltratarea prizonierilor capturaţi în războiul împotriva terorismului şi existenţa unor centre de detenţie precum cel de la Guantanamo.

Obama a declarat că războiul din Irak a deturnat atenţia Statelor Unite de la adevăratul inamic, talibanii şi al-Qaida. Senatorul democrat a declarat că va autoriza acţiunile împotriva ţintelor teroriste din Pakistan, fără acordul autorităţilor de la Islamabad. Obama a pledat ca Statele Unite să ducă o politică fermă şi directă cu Iranul şi a declarat că revenirea Rusiei la agresivitate constituie o ameninţare la adresa păcii. McCain, care este considerat mai experimentat decât rivalul său în materie de politică externă, l-a acuzat pe Obama de naivitate şi lipsă de fermitate.Sursa: Realitatea TV
 
< Precedent   Urmator >