Advertisement

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2008-10-12
EUR 3,7690
USD 2,7811
 XAU 81,8962
AUD 1,8399
CAD 2,3996
CHF 2,4816
GBP 4,7136
Valoarea imprumuturilor in valuta, acordate de banci, a scazut

Aprecierea leului si incertitudinile de pe piata imobiliara i-au determinat pe romani sa se gandeasca de doua ori inainte sa ia bani pe termen lung.

Potrivit ultimelor date publicate de Banca Nationala, volumul creditelor in valuta acordate populatiei s-a diminuat in luna iulie cu 0,7% .

Evolutia lor a fost determinata de aprecierea monedei nationale, dar si de turbulentele de pe piata imobiliara. Cu alte cuvinte romanii spera intr-o ieftinire a locuintelor in perioada urmatoare, asa ca amana momentul in care sa ceara un imprumut pentru achizitionarea unei case sau a unui apartament.

Nici depozitele in valuta nu se simt prea bine: luna trecuta, banii pusi deoparte s-au redus si ei, semn ca romanii au apelat la economiile din banci ca sa plece in vacanta, iar unii dintre ei chiar sa-si plateasca ratele la credite.

Bancherii ii avertizeaza insa pe cei care isi doresc un imprumut mare ca mai au foarte putin timp la dispozitie pana la intrarea in vigoare a noului regulament de creditare impus de BNR.

 

Sursa: PRO TV

 
< Precedent   Urmator >