Advertisement

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2008-09-30
EUR 3,7028
USD 2,5830
 XAU 72,9075
AUD 2,1066
CAD 2,4821
CHF 2,3341
GBP 4,6494
Presedintele si premierul au participat la inaugurarea lucrarilor de constructie a centrului Renault
Preşedintele Traian Băsescu, premierul Călin Popescu Tăriceanu şi ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, au participat astăzi la inaugurarea lucrărilor de construcţie a unui centru de testări auto, unde vor fi încercate maşini şi piese construite de Renault.  
"Crearea centrului de la Titu va însemna un pas important. Vom mputea avea în România oameni care să contribuie la proiectarea, la conceperea produselor, deci inteligenţa românească va putea fi folosită şi mai eficient. Mă bucur că deja avem 2000 de ingineri care funcţionează în cadrul RTR. La Titu vom avea 3.000 de persoane cu studii de inginerie care vor lucra la crearea de noi produse care să facă din România un constructor adevărat.  Este cea mai importantă investiţie industrială, care peste câţiva ani va totaliza investiţii de două miliarde. Numărul de locuri de muncă asigurate va ajunge la 22.500. Este bine de ştiut că fiecare loc de muncă din acest sector creează alte patru în industria furnizoare de componente şi piese.  Fără o bază industrială, cercetarea nu are cum să se dezvolte", a spus premierul Călin Popescu Tăriceanu. 

"Este una din poveştile de mare succes ale perioadei de tranziţie din România. Anul acesta deja investiţia ajunge la 1,4 miliarde, iar în 2010 investiţia va însemna 2,2 miliarde de euro", a spus preşedintele Traian Băsescu care a amintit că în 1999 Guvernul şi Renault puneau în discuţie o investiţie de 220 de milioane de dolari.

"România beneficiază de un lanţ complet prin această investiţie: producţie-cercetare-distribuţie. Renault şi Dacia sunt într-o competiţie globală în care cercetarea este singura şansă pentru a continua să fii competitiv. Competiţia nu poate fi menţinută doar cu bani, ci  cu inteligenţă. Astăzi atomobilul este cel mai afectat de competiţia lansată la nivel mondial de a diminua nivelul de poluare. Ceea ce se întâmplă cu Renault Tehnologie România ne dă garanţia că automobilul produs aici va reuşi să facă faţă acestei competiţii.  Nimeni nu poate imagina că peste cinci ani Dacia Logan va fi în aceeaşi formă ca şi astăzi din punct de vedere tehnologic. Exigenţele vor creşte. Fără un centru tehnologic automobilul românesc nu ar putea rămâne în competiţie", a mai spus preşedintele Băsescu.

Preşedintele şi premierul au ajuns separat la acest eveniment. Călin Popescu Tăriceanu a mers cu trenul la clasa a doua însoţit de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. 

Centrul, care va necesita o investiţie de 450 de milioane de euro, este parte a proiectului Renault Tehnologie Roumanie. Citeşte mai mult despre proiectul Renault pe siteul TMC

 Sursa: Realitatea.net
 
< Precedent   Urmator >