Advertisement

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2008-09-30
EUR 3,7028
USD 2,5830
 XAU 72,9075
AUD 2,1066
CAD 2,4821
CHF 2,3341
GBP 4,6494
Lupta stransa intre contabilii si expertii fiscali din Romania

Primii nici nu vor sa mai auda despre examenul pe care sunt nevoiti sa il sustina ca sa fie declarati consultanti.

Sunt contrazisi insa de reprezentantii Camerei Consultantilor Fiscali care spun ca cele doua meserii sunt separate si ca avem nevoie de specialisti autorizati.

Scandalul a inceput acum un an, dupa ce contabilii au fost obligati printr-o lege noua sa dea examen daca vor sa ofere in continuare sfaturi fiscale companiilor. Asa ca s-au revoltat acuzand autoritatile ca au gasit inca o cale ca sa stranga bani.

Ca sa fie recunoscut si sa obtina si autorizatie de consultant fiscal un contabil este obligat sa scoata din buzunar 1.845 de lei. Daca vrea sa lucreze prin firma sa, trebuie sa achite 2.500 de lei taxe. Consultantii fiscali se apara cu legea.

Prezenti la cel de-al 17-lea Congres al Profesiei Contabile Romane, expertii straini le-au dat dreptate contabililor.

In prezent, exista doua hotarari ale Ministerului de Finante care se bat cap in cap. Una spune ca un expert contabil nu are nevoie de inca o eticheta ca sa ofere sfaturi fiscale, iar cealalta impune obtinerea autorizatiei pentru aceasta meserie noua. Ca sa intelegeti, peste 200.000 de proprietari de firme din Romania risca sa-si vada propriul contabilul acuzat ca a incalcat legea.

 

Sursa: PRO TV

 
< Precedent   Urmator >