Advertisement

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2008-09-30
EUR 3,7028
USD 2,5830
 XAU 72,9075
AUD 2,1066
CAD 2,4821
CHF 2,3341
GBP 4,6494
Fondurile de pensii s-au retras de la bursa!
In nebunia generala din ultima saptamana, nu doar investitorii privati s-au retras de la bursa, ci si fondurile de pensii.

Acestea au scos banii romanilor de pe pietele de capital si i-au pus la adapost in depozite bancare si in titluri de stat. Ultimele rezultate arata insa ca au existat pierderi.

Daca acum sase luni unele fonduri de pensii aveau si 20% din banii romanilor bagate in bursa, acum aceste investitii au scazut chiar si de opt ori.

Au vandut vandut masiv cand au simtit ca se prabusesc actiunile. Cu toate acestea, o parte din pierdere se regaseste in profitul fondurilor de pensii.

Jumatate din cele 14 companii din piata au rezultate negative. Scaderile sunt cuprinse intre 0,4 si 2% din valoarea unei unitati de fond, care este de 10 lei.

Celelalte sapte fonduri au ramas pe plus. Si asta pentru ca au preferat inca de la inceput sa puna mai multi bani in depozite bancare sau sa cumpere titluri de stat.

Castigul maxim a fost de aproape 7% la unitatea de fond. Cum aceasta criza financiara e departe de final, unele fonduri vor cere Comisiei de Pensii sa le dea voie sa depoziteze mai multi bani in banci.

 

Sursa: PRO TV

 
< Precedent   Urmator >