Advertisement

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2008-09-30
EUR 3,7028
USD 2,5830
 XAU 72,9075
AUD 2,1066
CAD 2,4821
CHF 2,3341
GBP 4,6494
Economia americana sta pe un butoi de pulbere
Cea mai mare banca de economii de peste ocean, Washington Mutual, a intrat in colaps dupa ce clientii au retras aproape 20.000.000 de dolari in zece zile.
Intre timp, administratia Bush incearca disperata sa opreasca declinul printr-un ajutor guvernamental de 700 de miliarde de dolari.

In Romania, guvernatorul BNR, sustine ca banca centrala este in alerta, dar ca nu vom suferi direct de pe urma crizei americane.

Vineri, bursa de la Bucuresti a pierdut peste doua procente, iar leul se apropie de 3,7 lei pentru 1 euro.

In State, grupul financiar Washington Mutual a fost inchis joi seara si vandut imediat de stat catre concurentul sau JP Morgan Chase pentru suma de 1,9 miliarde de dolari. Adica de 10 ori mai putin decat cotatia bancii in urma cu doua saptamani.

Pe de alta parte, oficialii de la Washington preseaza Congresul pentru aprobarea unui plan de redresare economica, prin care sa se pompeze peste 700 de miliarde de dolari in sistemul financiar. Presedintele Bush i-a convocat la Casa Alba, doua zile la rand, pe liderii democrati si republicani pentru a se ajunge la o intelegere.

Seful Trezoreriei i-a implorat in genunchi pe liderii democrati, majoritari in Congres, sa voteze pentru sustinerea initiativei prezidentiale.

Intre timp, si brokerii si americanii de rand devin tot mai nelinistiti. La New York si Chicago au aparut si primele proteste de strada, impotriva deciziei de a salva marile banci private cu bani publici.

 

Sursa: PRO TV

 
Urmator >