Advertisement

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2008-09-30
EUR 3,7028
USD 2,5830
 XAU 72,9075
AUD 2,1066
CAD 2,4821
CHF 2,3341
GBP 4,6494
Dupa furtuna, a iesit soarele pe pietele financiare internationale
Bursa de pe Wall Street a avut cea mai buna performanta zilnica din ultimii sase ani. Si cele din Asia si Europa au intregistrat evolutii spectaculoase.

Inclusiv la Bucuresti, bursa de valori a inregistrat cea mai mare crestere din tot anul 2008 - in jur de 9%. Pe Wall Street indicii bursieri au avut cea mai buna evolutie zilnica din 2002 si pana in prezent

Pietele asiatice au crescut si ele peste 5%. La Londra brokerii au avut cea mai buna zi de tranzactionare din ultimii 24 de ani. Iar la Bucuresti unele companii au crescut cu 15% cel mai mult posibil pentru o singura zi. Totul gratie masurilor financiare si administrative luate ieri de autoritatile americane.

Si leul s-a apreciat cu aproape patru bani fata de euro. Insa nu la fel de mult ca celelalte monede din regiune. Analistii sustin ca dobanzile oferite in Romania nu mai sunt atat de atractive pentru investitorii straini. Tot ei atrag atentia ca situatia s-ar putea inrautati din nou la nivel international.

O parte dintre bancile straine care sunt prezente in Romania au avut de suferit in urma problemelor din Statele Unite. Oficialii Bancii Nationale ne asigura insa ca sistemul bancar este sanatos.

Declaratia BNR vine dupa ce trei mari banci care au filiale si in Romania au anuntat ca au de recuperat bani de la Lehman Brothers.

In ultimele zile rezerva federala americana si principalele banci mondiale au pompat in pietele financiare americane peste 200 de miliarde de dolari.

 

Sursa: PRO TV

 
< Precedent   Urmator >