Advertisement

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2008-09-30
EUR 3,7028
USD 2,5830
 XAU 72,9075
AUD 2,1066
CAD 2,4821
CHF 2,3341
GBP 4,6494
Certificatul energetic va dicta pretul locuintelor!

Din 2010, nimeni nu va mai putea vinde sau inchiria apartamentul fara hartia care arata in ce stare este constructia din punct de vedere termic si electric.

Potrivit normelor europene, locuinta, la fel ca frigiderul sau masina de spalat, trebuie sa aiba certificat energetic. In document se va arata in ce clasa energetica se incadreaza constructia, de la A la G.

"Nota" va fi data in functie de starea izolatiei termice, a ventilatiei si a instalatiilor. A, indica un consum ideal de energie termica, iar la extrema cealalta, G, arata un consum extrem de mare specific halelor industriale vechi.

Certificatele energetice se vor obtine de la primarii, printr-o solicitare in care se descrie starea locuintei. El va dicta insa si preturile locuintelor.

De pierdut vor avea constructiile vechi, care se incadreaza in clasa energetica D sau C, adica destul de scumpe la intretinere. Cine nu va dori sa piarda va trebui sa investeasca atat in termopane si centrale termice, cat si in instalatii economice.

Conducatorii institutiilor publice vor fi obligati de la anul sa obtina certificate energetice si sa le afiseze la vedere. In caz contrar, risca amenzi intre 1.000 si 2.000 de lei.

 

Sursa: PRO TV

 
< Precedent   Urmator >