Advertisement

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2008-09-30
EUR 3,7028
USD 2,5830
 XAU 72,9075
AUD 2,1066
CAD 2,4821
CHF 2,3341
GBP 4,6494
Bucurestenii care au dat avans pentru apartamente noi isi vor banii inapoi!

Tot mai multi romani isi cer banii inapoi de la dezvoltatorii imobiliari care s-au grabit sa le ia avansul, dar intarzie cu anii constructia apartamentelor.

Astfel de cazuri au aparut deja in Bucuresti. In multe situatii, cei care au gandit proiectele au inceput sa incaseze taxe de rezervare inainte sa obtina autorizatii de constructie.

Este si cazul unui proiect imobiliar din cartierul bucurestean Colentina, pentru care peste 100 de persoane au platit taxele de rezervare la inceputul anului trecut.

La un an si jumatate de cand primii bani au intrat in conturile dezvoltatorului, locul pe care ar fi trebuit sa se ridice 16 blocuri este in continuare un teren viran. Niciun utilaj, niciun muncitor nu au ajuns vreodata aici. In schimb sunt multe buruieni, caini vagabonzi si cativa paznici.

Chiar daca au derulat nenumarate campanii publicitare pentru a atrage clienti, dezvoltatorul inca nu a obtinut autorizatia de constructie de la primarie. Asa ca o parte dintre proprietari s-au saturat de asteptat si si-au cerut banii inapoi.

Nu este un caz izolat! Daca in exemplul de mai sus sumele nu au depasit 4000 de euro, exista si proiecte care au incasat avansuri de 10-15% din valoarea apartamentelor. Banii sunt dati acum inapoi.

Motivele pentru intarzieri sunt diverse: forta de munca este "scumpa" si greu de gasit, pretul unora dintre materialele de constructii s-a dublat de la un an la altul sau bancile dau mult mai greu credite pentru dezvoltatori.

 

Sursa: PRO TV

 
< Precedent   Urmator >