Advertisement

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2008-09-30
EUR 3,7028
USD 2,5830
 XAU 72,9075
AUD 2,1066
CAD 2,4821
CHF 2,3341
GBP 4,6494
Asigurarile auto tot mai scumpe
Romanii constata ca, desi au fost cuminti si nu au facut accidente, au de platit prime tot mai mari pentru politele CASCO.

Majoritatea societatilor de asigurare au introdus in politele auto casco-franciza. Adica o suma pe care clientul o suporta din propriul buzunar de fiecare data cand are un accident.

Franciza este in general de 100 sau 200 de euro, aproximativ valoarea reparatiei pentru o lovitura mica sau o oglinda sparta. Acest tip de avarii sunt in acelasi timp cele mai frecvente.

Vestea buna ar fi ca daca in polita este prevazuta franciza, prima de asigurare ar trebui sa scada. Vestea proasta este ca s-au scumpit piesele de schimb si au sarit tarifele. Asa ca tarifele atat pentru CASCO cat si pentru RCA au crescut an de an, ca au crescut si tarifele pentru manopera si piese de schimb.

In afara de franciza, tot mai multe societati de asigurari au introdus tarife diferentiate in functie de masina, de sofer, kilometri parcursi, varsta, sex, localitate. Cele mai mari sunt in Bucuresti.

Asiguratorii spun ca tarifele la CASCO vor continua sa creasca, atata vreme cat Romania ramine fruntasa in topul negru al accidentelor rutiere.

 

Sursa: PRO TV

 
< Precedent   Urmator >