Advertisement

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2008-09-30
EUR 3,7028
USD 2,5830
 XAU 72,9075
AUD 2,1066
CAD 2,4821
CHF 2,3341
GBP 4,6494
Adio pungi de plastic! Ne intoarcem la traista de carpa
Vrem, nu vrem, ne intoarcem la traista de carpa. Nu va rusinati - merita efortul, de dragul acestei planete!

Acum pungile de plastic sunt la indemana in orice magazin - utile desigur, dar tocmai din aceasta pricina am ajuns sa le vedem peste tot: plutind pe ape, in bataia vantului, prin iarba sau pe strazi. Situatia se va schimba de la 1 ianuarie, cand vom plati pentru fiecare punga cel putin 2 de bani. Apar si alternativele prietenoase cu mediul: punga de hartie care costa intre 1 leu si 2 lei sau cele textile, propuse de ceva vreme de organizatiile ecologice.

Potrivit Ministerului Mediului, cinci miliarde de pungi de plastic se consuma anual in Romania - adica un roman foloseste aproape o punga e zi, dar nu mai mult de 20 de minute.

Pensionarii Romaniei sunt, in sfarsit, primii la ceva. Invatati cu greutatile, cu totii au acasa macar o sacosa rezistenta din panza la care nu au renuntat si pace. Noi ceilalti ar trebui sa le urmam exemplul si sa ne cumparam unele daca nu vrem sa dam bani pe cele din plastic.

Foarte multi dintre directorii de supermarketuri se gandesc deja la alternative. Unii au si iesit pe piata cu sacosa din hartie reciclabila. O gasim contra-cost la casa.

De anul viitor sumele incasate din vanzarea pungilor vor merge la Fondul pentru Mediu. Din acesti bani sa vor cumpara utilaje care topesc plasticul.

 

Sursa: PRO TV

 
< Precedent   Urmator >