Download Adobe Flash Player.

Hotel Koronna

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2009-08-22
China a lansat, joi, a treia misiune spatiala cu echipaj uman
China a lansat, joi, de la baza Jiuquan din nord-vestul Chinei, cea de-a treia misiune spaţială cu echipaj uman. Obiectivul acestei misiuni este realizarea primei ieşiri în spaţiu a unui taikonaut, echivalentul chinez al astronautului.  

Cei trei taikonauţi au fost selectaţi din rândurile piloţilor de elită ai aviaţiei militare chineze. Capsula va fi plasată pe orbită, la o altitudine de 373 de kilometri şi va ajunge în spaţiu sâmbătă sau duminică. Misiunea este prevăzută să dureze aproximativ trei zile, iar prima ieşire în spaţiu va avea loc astăzi, în jurul orei 11.00, ora României.

China a trimis primul său echipaj uman în spaţiu în 2003, fiind a treia ţară care reuşeşte acest lucru după Statele Unite şi Rusia. Doi ani mai târziu alţi doi astronauţi chinezi erau trimişi pe orbită într-o misiune de cinci zile, iar anul trecut, China a demarat primul său program de explorare a Lunii.

Se pare însă că parte din programul spaţial al Chinei a devenit realitate graţie unui fizician de origine chineză din Statele Unite, arestat ieri de FBI pentru că ar fi furnizat date secrete de la NASA guvernului chinez.Sursa: Realitatea TV
 
< Precedent   Urmator >