Advertisement

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2008-10-05
EUR 3,8720
USD 2,7912
 XAU 75,5299
AUD 2,1777
CAD 2,5908
CHF 2,4673
GBP 4,9378
Zborurile low-cost vor ateriza la Otopeni,iar aeroportul Baneasa ar putea fi Ónchis,anunta Tariceanu
Cursele aeriene low-cost vor fi transferate pe Aeroportul Otopeni, iar dezvoltarea urbanistică a Bucureştiului ar atrage după sine închiderea aeroportului din Băneasa în viitorul apropiat, a anunţat primul-ministru Călin Popescu Tăriceanu în cadrul unei conferinţe de presă. 

Aeroportul Băneasa va fi închis pentru zborurile low-cost, deoarece poluează fonic şi au devenit un pericol pentru cei care stau în acea zonă. Premierul a anunţat că aceste curse vor fi transferate pe Aeroportul Otopeni, iar aerogara din Băneasa va deservi doar societaţii Romaero şi zborurilor de afaceri.

"I-am cerut ministrului Transportului să pregătească deja transformarea aeroportului din Băneasa în unul care să servească întreprinderii Romaero şi pentru zborurile de tip business, cu avioane mici care nu provoacă poluare fonică. Aeroportul a devenit un pericol real pentru locuitorii din zonă, mai ales că este în mijlocul oraşului. Ceea ce se întâmplă în prezent este o anomalie", a precizat premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Primul-ministru a mai spus că Aeroportul Otopeni are capacitatea necesară pentru preluarea zborurilor low-cost, iar companiile aeriene trebuie să se pregătească pentru această schimbare.

"Nu există o intenţie conturată de închidere a aeroportului din Băneasa, dar nu poate exista un aeroport în mijlocul oraşului. Este o consecinţă a dezvoltării oraşului", a concluzionat primul-ministru.

Ludovic Orban: În viitor, pe aeroportul Băneasa vor ateriza doar curse business

Ministrul transporturilor a precizat că în trei, cinci, maxim şapte ani, cursele mari nu vor mai ateriza pe Aeroportul Băneasa. Acesta va deveni un aeroport pentru cursele mici de business.

"La ora actuală există un contract între Blue Air şi Romaero pentru centrul de mentenanţă şi un proiect pentru extinderea aerogării pe Aeroportul Băneasa", a mai spus Ludovic Orban.

Pista Aeroportului Internaţional Bucureşti-Băneasa

În anul 1909, Louis Bleriot a efectuat primele zboruri în zona Băneasa, de pe un hipodrom particular. Până la sfârşitul anilor '60, Aeroportul Bucureşti Băneasa a fost singurul aeroport din Bucureşti şi singurul aeroport internaţional din România.


 Sursa: Realitatea.net
 
< Precedent   Urmator >