Advertisement

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2008-09-19
EUR 3,6897
USD 2,5540
 XAU 71,0879
AUD 2,0555
CAD 2,4032
CHF 2,3288
GBP 4,6481
Un bebelus grav bolnav a murit dupa ce medicul pediatru a refuzat sa-l transfere la alt spital
Conducerea Autorităţii de Sănătate Publică Prahova a deschis, miercuri, o anchetă la Spitalul din Câmpina. În această instituţie, săptămâna trecută, a decedat un nou născut. Copilaşul avea malformaţii cardiace severe, iar medicul pediatru de gardă a vrut să-l transfere la un alt spital, însă a refuzat transportul cu cele două ambulanţe, pe motiv că nu au condiţii corespunzătoare. 

Roxana Dudu a născut săptămâna trecută în Maternitatea din Câmpina un băieţel cu o gravă malformaţie cardiacă. Medicul pediatru de gardă a decis să-l transfere la un alt spital şi a chemat salvarea. Din cauza lipsei dotărilor corespunzătoare ale ambulanţelor, medicul nu a refuzat transferul bebeluşului la alt spital.

"Prima ambulanţă nu avea incubator şi în ambulanţă nu încăpea incubatorul secţiei, iar a doua ambulanţă, eu nu am văzut maşina", a spus medicul pediatru, Minerva Stanciu.

"Medicul de la Ambulanţă nici nu a mai avut posibilitatea să examineze copilul, pentru că i s-a refuzat din start transportul cu acest incubator, pe motiv că nu e funcţional", a adăugat doctorul Veronica Radu.

Copilul a fost născut la douăzeci de minute după miezul nopţii şi a fost declarat mort la ora 8.10 dimineaţa. Autoritatea de Sănătate Publică Prahova a deschis o anchetă la Spitalul din Câmpina.

Părinţii copilului nu au depus nicio reclamaţie, în schimb medicul pediatru a continuat să aducă acuze sistemului sanitar.Sursa: Realitatea TV
 
< Precedent   Urmator >