Suport Online

Suport Online

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2009-06-07
Scolile din Capitala, in reparatii vesnice

 
 
 
 
 
 
Doar cateva scoli din Bucuresti vor fi renovate pana la inceperea noului an scolar.

Problema: daca dintre 100 de scoli din Bucuresti, aflate in reparatii de o vesnicie, doar opt vor fi gata la 15 septembrie, cand vor fi renovate toate institutiile de invatamant din Romania, care au nevoie de lucrari? Raspuns corect: niciodata.

Primarul Capitalei a mers in inspectie pentru a se asigura ca macar in aceste opt unitati, aproape terminate, va suna clopotelul.  Prima institutie vizitata - scoala numarul 174 din sectorul 6. Este una dintre cele opt in care se va intampla minunea - pana la 15 septembrie lucrarile vor fi gata. Firma de constructii este totusi la limita. Pana la deschiderea anului scolar trebuie sa monteze cateva usi, sa asfalteze curtea si sa faca ordine in cladire.
 
Lucrurile stau ceva mai bine la scoala numarul 22 din sectorul 3, unde muncitorii mai au doar de montat cateva cabluri. Dupa doi ani de santier in 100 de scoli, lucrarile derulate prin proiectul cu Banca Europeana de Investitii nu se vor termina prea curand. Pentru ca firmele nu au facut la timp reparatiile, primaria a reziliat contractele cu ele.


Pana atunci insa, copiii din scolile-santier vor avea de suferit. Vor fi repartizati in alte institutii, care sunt si asa pline.

 

Sursa: PRO TV

 
< Precedent   Urmator >