Advertisement

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2008-10-15
Salarii de peste 50.000 de euro la Autoritatea Nationala de Reglementare Ón domeniul Energiei
Galeria bugetarilor cu salarii de lux creşte de la o zi la alta. Şefii Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, dar şi Pavel Abraham, preşedintele Agenţiei Naţionale Antidrog au salarii de zeci de mii de euro. Potrivit ediţiei de astăzi a ziarului Gardianul, şefii din ANRE câştigă peste 50.000 de euro lunar. 

Invitat în emisiunea Andreei Creţulescu - Realitatea te priveşte, unul dintre reprezentaţii Agenţiei de Reglemenate a negat informaţiile privind salariile.

Într-un comunicat de presă, se arată că cel mai mare venit din cadrul ANRE l-a înregistrat vicepreşedintele Nicolae Opriş, care a încasat 117.774 de lei noi pe anul 2007.

"ANRE nu beneficiază de alocaţii bugetare din bugetul de stat. Autoritatea este o instituţtie publică finanţată din venituri proprii, extrabugetare. Salariaţii ANRE nu au calitatea de funcţionari publici", a anunţat astăzi autoritatea printr-un comunicat de presă.

Mai mult, tot în cadrul comunicatului agenţiei, s-au publicat salariile şi altor şefi din cadrul instituţiei.

Astfel, directorul general al departamentului Preţuri şi Tarife în domeniul gazelor naturale, Gabriel Sârbu a avut un venit brut anual de 144.682 lei, directorul general al departamentului Preţuri şi tarife în domeniul energiei electrice, Viorel Alicuş, a avut un venit brut anual de 142.445 lei, directorul general la departamentul Control şi Protecţia consumatorilor, Eugen Georgescu, a avut în 2007 un venit brut anual de 133.937 lei, iar directorul general al departamentului Piaţa de gaze naturale, Zoltan Nagy-Bege, a avut  81.452 lei.

În ceea ce priveşte veniturile anuale încasate de preşedintele ANRE, Gergely Olosz, acestea au fost de 137.530 lei, dintre care 115.449 lei salariul de preşedinte al ANRE, potrivit declaraţiile sale de avere publicate pe portalul companiei.Olosz Gergely a fost numit în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Gazelor Naturale în luna martie 2007.

Totuşi, instituţia care stabileşte preţul gazelor sau al curentului electric are, de departe, cel mai mare fond de salarizare: zece milioane de euro pentru 230 de angajaţi.

Un alt bugetar cu câştiguri de invidiat este Pavel Abraham, preşedintele Agenţiei Naţionale Antidrog. Potrivit presei, acesta ar câştiga peste 23.000 de lei pe lună. El a negat în cadrul emisiunii Realitatea te priveşte informaţiile din presă.

"Eu obţin venituri, că sunt profesor universitar, am alte venituri din alte activităţi legale şi sunt trecute acolo", a declarat Pavel Abraham, preşedinte ANA.

Bugetul Agenţiei Antidrog a fost pe anul trecut de 5 milioane de euro. Asta în condiţiile în care consumul de droguri a crescut alarmant, iar angajaţii Agenţiei au petrecut 500 de zile în străinătate.Sursa: Realitatea TV
 
< Precedent   Urmator >