Advertisement

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2008-09-30
EUR 3,7028
USD 2,5830
 XAU 72,9075
AUD 2,1066
CAD 2,4821
CHF 2,3341
GBP 4,6494
Romānii prefera masinile second hand, īnsa rareori consulta un mecanic īnainte de a le cumpara
Mulţi români preferă să nu investească prea mult într-o maşină. Drumurile sunt proaste, oraşele aglomerate, aşa că o maşină la mâna a doua este o soluţie bună pentru mai toate buzunarele. Puţini sunt cei care iau însă in serios problema defecţiunilor pe care le pot avea aceste autoturisme. Specialiştii spun că de cele mai multe ori, cumpărătorii se uită la aspectul exterior şi nu consultă un mecanic înainte de a o cumpăra.  

''În general testele cele mai căutate de beneficiar sunt caroseria în primul rând, care interesează pe toată lumea, în al doilea rând vine testarea puterii cutiei de viteze'', spune inginerul mecanic, Radu Dan Ciochină.

Aspectul maşinii  poate lua ochii cumpărătorilor în primă instanţă. Sub caroseria impecabilă se pot ascunde însă multe probleme. Părerea unui specialist ne poate scăpa de multe necazuri. El poate să  spună dacă maşina aleasă are kilometri reali sau daca a fost implicată în accidente grave.

''În primul rând trebuie să se uite la şuruburile de la aripi să fie intacte. După care se urmăreşte capota să nu fi fost implicată sau schimbată. Alt lucru important, trebuie să ne uităm la fire să nu fie umblate la ele, să nu fie dezizolate'', susţine Nelu Dinoiu, director vânzări auto.

Un preţ mic nu înseamnă întotdeauna o afacere bună. Cu 250 de lei în plus, cât costă testul general,cumpărătorii se pot asigura că investiţia lor este de durată şi mai ales că nu le va pune viaţa în pericol.Sursa: Realitatea TV
 
< Precedent   Urmator >