Advertisement

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2008-09-30
EUR 3,7028
USD 2,5830
 XAU 72,9075
AUD 2,1066
CAD 2,4821
CHF 2,3341
GBP 4,6494
Primaria din Barcanesti a fost demolata pentru a face loc autostrazii Bucuresti-Ploiesti
Decizie surprinzătoare a autorităţilor pentru construcţia autostrăzii Bucureşti-Ploieşti. Pentru că se aflau pe traseul viitoarei autostrăzi, primăria şi căminul cultural din Bărcăneşti au fost demolate în această dimineaţă.  

Două buldozere au pus la pământ clădirile în mai puţin de o jumătate de oră.
Alungaţi de autorităţi, funcţionarii instituţiei s-au mutat într-o locaţie provizorie la 800 de metri distanţă de vechiul sediu, pentru care instituţia plăteşte lunar o chirie de 1.500 de euro. Lucrările pentru construcţia unui nou sediu al primăriei vor începe în mai puţin de cinci luni.

''Construcţia noului sediu va începe în ianuarie-februarie 2009. Noua primărie are o valoare de 700.000 de euro'', a precizat primarul din Bărcăneşti, Gheorghe Dima.

Primăria şi căminul cultural din localitate nu sunt singurele ''victime''. Autorităţile au decis să demoleze şi alte 11 case, proprietăţi private care se află pe traseul noii autostrăzi. Aceste locuinţe vor fi demolate abia anul viitor, în iunie. Toţi cei 11 proprietari vor fi despăgubiţi.

Cu toate acestea, mulţi localnici sunt nemulţumiţi de despăgubirile promise de autorităţi.

''Despăgubirea totală pe 3.000 de metri cu casă, livadă şi ce mai am, este vorba de şase miliarde de lei. Eu zic că sunt puţini. Eu nu aveam casă de dărâmat'', spune proprietarul uneia dintre casele ce vor demolate anul viitor.

Autorităţile judeţene susţin însă că vor încerca să îi mulţumească pe proprietari oferindu-le 800 de metri de teren gratuit.

''Orizontul de terminare a locuinţelor este iulie 2009. Încercăm să aplanăm aceste conflicte cu 800 de metri gratuit'', susţine preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma.  Sursa: Realitatea TV
 
< Precedent   Urmator >