Advertisement

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2008-10-05
EUR 3,8720
USD 2,7912
 XAU 75,5299
AUD 2,1777
CAD 2,5908
CHF 2,4673
GBP 4,9378
O sala de sport din Sibiu a fost Ónchisa pe motiv de blasfemie
O sală de sport din Sibiu a fost închisă pe motiv de blasfemie. Este vorba de sala Colegiului textil, care în trecut a fost capelă. Sala a fost retrocedată Comunităţii Surorilor Franciscane din Harghita, iar măicuţele au interzis elevilor să se mai joace cu mingea în sală. 
Deşi pe aceasta uşă scrie "sală de sport", aici nu se va face nici o oră de sport pentru că măicuţele care au primit sala spun că este o fostă capelă şi într-o capelă nu se poate face sport.

Clădirea în care golurile şi cornerele sunt blasfemii este o fostă capelă franciscană, ridicată în 1821. Aşa a fost până în 1948, când după naţionalizare, a fost transformată în sală de sport. Clădirea a fost retrocedată anul trecut, iar în această vară, măicuţele franciscane au impus o condiţie neaşteptată chiriaşului de drept - Primăria Sibiu.

"Într-o capelă şi pe nişte pereţi reabilitati să nu se mai joace cu mingea (...) fiind vorba de o veche capelă, este o blasfemie, conform cerinţelor acestora", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Carmen Câmpean.

Elevii sunt miraţi de această cerinţă a măicuţelor, mai ales că se joacă cu mingea în sală de când se ştiu.

Cât vremea le va permite, elevii vor face orele de sport în curte. Apoi vor merge în grup în sălile de sport ale colegiilor din apropiere.


Sursa: Realitatea TV
 
< Precedent   Urmator >