Advertisement

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2008-10-12
EUR 3,7690
USD 2,7811
 XAU 81,8962
AUD 1,8399
CAD 2,3996
CHF 2,4816
GBP 4,7136
Doi asistenti maternali vasluieni au ramas fara atestat dupa ce i-au pus pe copii la munci agricole
Doi asistenţi maternali din Vaslui au rămas fără atestat după ce Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a constatat că micuţii pe care îi aveau în îngrijire erau obligaţi să presteze munci agricole. 

Potrivit directorului general al DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu Ştefănică, în urma unei anchete s-a stabilit că cei doi copii, cu vârste de şapte şi, respectiv, zece ani, aflaţi în asistenţă maternală la doi soţi din comuna Ghergheşti, erau obligaţi să presteze munci fizice dintre cele mai grele. Asistenţii maternali spun că cei mici nu făceau decât să îi ajute la treburile gospodăreşti.

"Comisia de control care s-a deplasat la faţa locului a stabilit că este vorba despre un caz de abuz, de exploatare prin muncă a acestor copii. Micuţii aveau palmele pline cu bătături de la sapă. Este regretabil ceea ce s-a întâmplat şi tocmai de aceea am luat imediat măsurile care se impun", a declarat directorul DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu Ştefănică. Cei doi copii au fost daţi în îngrijire altor asistenţi maternali.

Reprezentanţii DGASPC au decis să anuleze atestatul de asistent maternal profesionist celor doi soţi din Ghergheşti, iar copiii au fost trimişi în altă familie.

De la începutul anului, au fost înregistrate în judeţul Vaslui zece cazuri în care asistenţii maternali au abuzat sub diferite forme de copiii daţi în îngrijire. Potrivit reprezentanţilor DGASPC Vaslui, copiii erau bătuţi, exploataţi prin muncă, neglijaţi sau chiar abuzaţi sexual.

În cursul săptămânii trecute, un alt asistent maternal din Bârlad a rămas fără atestat după ce autorităţile au constatat că băieţelul în vârstă de doi ani pe care îl avea în îngrijire avea corpul plin de vânătăi. Asistentul maternal a susţinut că băiatul ar fi căzut. Copilul a fost dat în îngrijire unui alt asistent maternal.

În judeţul Vaslui sunt aproximativ 1.300 de asistenţi maternali autorizaţi.Sursa: NewsIn
 
< Precedent   Urmator >