Hotel Koronna

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2009-08-10
Cutremur cu magnitudinea 5,5 in Marea Neagra, resimtit la Bucuresti!!!
 Miscarea seismica a avut epicentrul in zona Marii Negre, la o adancime de zece kilometri. Cutremurul, produs in jurul orei 10.49, s-a resimtit si in Capitala, cu intensitatea 3-4.

Miscarea seismica a fost de suprafata, iar cei de pe litoral au resimtit-o mai ales.

Potrivit celor care ne-au scris pe site, pamantul s-a cutremurat si la Calarasi, Braila si Buzau.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a informat ca in urma cutremurului nu au fost raportate victime sau pagube materiale.

Directorul Institutului pentru Fizica Pamantului, Gheorghe Marmureanu, spune ca epicentrul a fost la sud de Mangalia, pe teritoriul Bulgariei, pe falia Sabla.

Potrivit Institutului National de Fizica a Pamantului, in zona epicentrala, cutremurul a avut o intensitate de sase pe scara Mercalli.

Centrul Seismologic Euro-Mediteranean anunta ca seismul  s-a produs la 61 de kilometri est de Varna, la 24 de kilometri est de Kavarna si la 20 de kilometri sud de Sabla.

Gheorghe Marmureanu, directorul INFP, ne spune sa nu ne impacientam, pentru ca acest cutremur a fost departe de Romania.

De asemenea, nu este prima oara cand au loc seisme in aceasta zona. In 1901 a fost cel mai mare cutremur pe aceasta arie, circa 7.1 pe scara Richter, tot pe aceasta falie. Centrala de la Cernavoda a fost calculata la acest cutremur.

Sursa Stirile ProTV

 
Urmator >