Hotel Koronna

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2009-08-22
A descoperit poza fiului sau intr-o oferta de adoptii pe Internet!
A patit-o o mama din Statele Unite. Fotografia fiului ei era furata chiar de pe blogul familiei si folosita ca momeala. Escrocii cereau 300 de dolari doar pentru formularul de incepere a unei adoptii care, oricum, n-avea sa se petreaca vreodata.

O inselatorie care ar trebui sa dea de gandit celor care isi posteaza fotografii personale pe Internet, mai ales cand e vorba de copii.

"Un necunoscut mi-a trimis un mail in care scria: "Cred ca ar trebui sa stii ca cineva foloseste pozele lui Jacob intr-o escrocherie cu adoptii", a marturisit femeia.

Intrigata, dar inca neincrezatoare, femeia a inceput cautarile pe Internet. Pe un popular site de anunturi a dat peste urmatorul mesaj: "Baietel dragalas, ofer spre adoptie". Fara nicio fotografie, insa. Era trecut in schimb un e-mail pentru contact. A scris la adresa respectiva si a primit, in schimb, stupefiata, o poza a fiului sau.

E-mailul sustinea ca micutul Jacob ar fi de nationalitate canadiana, dar s-ar gasi intr-un orfelinat din Camerun.

A incercat sa afle mai multe. Cand a pus cursorul pe fotografia lui Jacob a descoperit ca sursa era chiar blogul familiei sale. De acolo au fost furate fotografiile.

Daca ar fi continuat corespondenta, cum probabil au patit-o multi, i s-ar fi solicitat 300 de dolari pentru inceperea formatiunilor de adoptie.

Doamna Brennan tine sa traga acum un semnal de alarma. Aveti grija, spune ea, sunt multi escroci pe lumea asta. Si Internetul e plin de capcane!

Sursa Stirile ProTv

 
< Precedent   Urmator >