Suport Online

Suport Online

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2009-06-07
Trei cazuri de gripa noua in Romania!

Dupa ce miercuri s-a confirmat prezenta virusului la o femeie de 30 de ani, intoarsa recent din New York, joi, tatal ei si unul dintre copii au fost internati. Si ei sunt purtatori ai tulpinii A (H1N1).

In spital a fost internat si celalalt baiat. Sta intr-un salon cu mama sa, chiar daca nu are inca niciun semn de boala. Ceilalti doi sunt izolati.

La Spitalul de Boli Infectioase "Matei Bals" s-au luat masuri speciale, iar paza este asigurata de jandarmi, conform planului de pandemie aprobat de Guvern.

Ancheta autoritatilor sanitare a redus intre timp numarul de persoane care au intrat in contact cu acesti oameni la 22.

Sapte fac parte din familie, iar alti 15 sunt pasageri care au calatorit cu femeia in acelasi avion. Toti sunt identificati si le-au fost recolate probe. La 4 dintre ei au iesit negative, restul sunt inca in lucru. Sunt insa izolati la domiciliu pentru urmatoarele 7 zile.

In paralel, in aeroporuri raman punctele sanitare, unde medicii pot acorda asistenta celor care au semne de gripa si care vin din tari unde a fost confirmata prezenta tulpinii virale.

Ministrul sanatatii anunta insa cat se poate de clar: Romania NU este in carantina.

Pe de alta parte, este bine de stiut ca la nivel mondial, in 70% dintre cazuri, gripa noua a avut o forma usoara, in 28% o forma medie si numai 2% dintre cazuri au fost grave.

Oricum la primele semne de gripa - tuse seaca, secretii nazale apoase si febra peste 38 de grade - mergeti la cel mai apropiat spital de boli infectioase.

In acelasi timp, autoritatile ne reamintesc faptul ca nu exista niciun fel de legatura intre noua gripa si carnea de porc. Putem manca fara teama, pentru ca nu exista nici cel mai mic risc de imbolnavire.

 

PRO TV

 
< Precedent   Urmator >