Hotel Koronna

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2009-10-12
Spitalul de Urgenta din Ploiesti a ramas fara computer tomograf
Situaţia dramatică în judeţul Prahova. Singurul Spital de Urgenţă din judeţ nu are computer tomograf pentru că cel vechi s-a stricat, iar pentru unul nou nu există bani. Pacienţii care au nevoie de această investigaţie sunt trimişi în Capitală sau sunt obligaţi să plătească tomografia la un alt spital din judeţ. Până când autorităţile vor face rost de fonduri oamenii sunt cei care au de suferit.  

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti computer tomograful nu mai funcţionează de aproximativ două săptămâni. Astfel, cazurile grave, cum ar fi accidentele de circulaţie, sunt trimise la spitale din capitală. Dar asta după lungi rugăminţi.

''Faptul că nu avem tomograf de mai multe zile avem probleme majore din punct de vedere al trimiterii bolnavului în Bucureşti. Avem nevoie de un acord care se obţine foarte greu, telefoane foarte multe şi mai avem nevoie de ambulanţe'', susţine dr. Andrei Ilica, medic UPU Ploieşti. 

Se pare că problema este tubul tomografului, care costă aproape 200.000 de lei şi care s-a consumat datorită suprasolicitării.

''Se fac foarte multe tomografii pe lună. în jur de 900-1000 de tomografii. (...) firma a promis că vine în două-trei zile, se va rezolva'', a precizat dr. Adrian Strâmbeanu, manager Spitalul de Urgenţă Ploieşti. 

În tot acest timp, unii pacienţi care nu sunt în stare gravă sunt nevoiţi să aştepte până când tomograful va fi reparat. Alţii, dacă au bani pot face tomografie contra cost la un alt spital din Ploieşti.

Computer tomograful Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti funcţionează de zece ani. În această unitate ajung pacienţi din toate colţurile judeţului Prahova.Sursa: Realitatea TV
 
< Precedent   Urmator >