Advertisement

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2008-09-30
EUR 3,7028
USD 2,5830
 XAU 72,9075
AUD 2,1066
CAD 2,4821
CHF 2,3341
GBP 4,6494
Majoritatea clinicilor medicale care efectueaza fertilizare in vitro nu au autorizatie
În România, aproape 4.000 de cupluri apelează la metoda fertilizării in vitro. Oficial, doar zece clinici din ţară sunt autorizate să facă această procedură. În realitate însă, fertilizarea in vitro se practică fără acordul Agenţiei Naţionale de Transplant în cel puţin tot atâtea unităţi medicale.  

Numai în Bucureşti, cel puţin trei centre medicale mari realizează astfel de intervenţii. Miile de euro câştigate în urma fertilizărilor in vitro îi determină pe medici să treacă peste faptul că nu au autorizaţie. Nu îi sperie nici faptul că, potrivit legii, cadrele medicale care recurg la astfel de practici, fără să aibă acreditare, pot face închisoare între trei şi şapte ani.

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Transplant, instituţia care decide ce instituţii medicale îndeplinesc standardele pentru efectuarea acestor proceduri, a spus că medicii care fac fertilizări in vitro ilegal sunt pasibili de închisoare.

Medicii ginecologi din România, care practică fertilizarea in vitro, spun că numărul cuplurilor care vor solicita această intervenţie va fi în creştere şi în următorii ani. Asta pentru că tendinţa tinerilor este să ia târziu decizia de a concepe un copil.Sursa: Realitatea TV
 
Urmator >