Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2008-10-15
Zeci de legi traznite īn Parlamentul Romāniei īn actuala legislatura.
Prolifici şi inventivi! Aşa s-au dovedit în această legislatură unii dintre parlamentari. Aleşii au iniţiat legi pentru protecţia brazilor de Crăciun sau a animalelor de companie, alţii pentru zilele de naştere ale copiilor sau pentru drapelul naţional.  

Într-un proiect de lege al deputatului democrat liberal, Bogdan Cantaragiu, apare un text în care toate animalele se nasc libere în faţa vieţii şi au dreptul la existenţă.

Aşa începe primul articol al unei legi care-şi propune să revoluţioneze relaţiile dintre oameni şi animale. Iniţiatorul face însă distincţie între animalele de consum şi cele de companie.

"Eu am foarte mulţi câini, îmi plac foarte mult animalele. Nu sunt vegetarian, dar mănânc numai carne de peşte şi foarte rar de pui", a declarat iniţiatorul legii.

Ioan Aurel Rus, un deputat PRM are un proiect de lege prin care toţi românii sunt obligaţi ca de Ziua Naţională să arboreze în faţa casei steagul României, iar textul mai conţine şi alte idei patriotice.

"Am mai cerut să se intoneze Imnul Naţional dimineaţa în careu, la şcoală şi am mai cerut într-o altă iniţiativă ca 30 noiembrie, ziua încreştinării poporului român, să fie zi liberă", a susţinut deputatul PRM.

Un tânăr tătic deputat, Mihai Apostolache de la PSD, vrea să lupte pentru dreptul copilului său de a-i avea alături pe părinţi de ziua lui de naştere.

"Sunt şi eu tată, am o fetiţă de doi ani şi opt luni. Aşa că a propum o zi liberă pentru părinţii tuturor copiilor, cu ocazia zilei de naştere a micuţilor în vârstă de până la 6 ani", este una dintre dorinţele socialului democrat.

Elanul lor legislativ nu prea are însă trecere. La final de legislatură, multe dintre aceste legi sunt pe punctul de a fi respinse în Parlament.


Sursa: Realitatea TV
 
< Precedent   Urmator >