Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2008-09-30
EUR 3,7028
USD 2,5830
 XAU 72,9075
AUD 2,1066
CAD 2,4821
CHF 2,3341
GBP 4,6494
Tariceanu: Trebuie sa lasam deoparte aceasta tampenie imensa cu grupurile de interese
"Trebuie să lăsăm deoparte această tâmpenie imensă legată de grupurile de interese". Declaraţia a fost făcută de premierul Călin Popescu Tăriceanu la o dezbatere pe tema programului de guvernare.  
Liberalii au dezbătut vineri programul lor de guvernare, în caz că vor câştiga alegerile. În acest context, ei au organizat o dezbatere publică pe programul lansat la începutul lunii septembrie, în cadrul delegaţiei permanentă a PNL.

La consultările de vineri au fost invitaţi miniştrii cabinetului Tăriceanu, dar şi analişti politici şi jurnalişti. Liberalii îşi propun pentru următorii ani, dacă vor câştiga alegerile, să ducă România în primele şapte state din Europa.

Tăriceanu consideră că încercarea de a crea o percepţie greşită asupra grupurilor de interese este o "tâmpenie", iar cei care insistă în această direcţie nu pot fi decât împotriva interesului general al României. 

"Trebuie să lăsăm deoparte această tâmpenie imensă cu grupurile de interese. Peste tot există grupuri de interese, în toată lumea. Dacă noi alimentăm percepţii care nu sunt în acord cu realitatea, atunci, evident, că cei care fac acest lucru nu pot să spun decât că sunt împotriva interesului general al României", a declarat premierul Călin Popescu Tăriceanu.

"Nu trebuie să ne ferim şi să stigmatizăm mediul de afaceri că este un grup de interese. Da domne’, este! Şi care-i problema?! Dacă Guvernul are o politică care se numeşte a neutralităţii stimulentelor – nu-i dau lui Ionescu şi nu-i dau lui Popescu – nu este niciun fel de problemă, pot să fie grupuri de interese", a continuat premierul, care a dat şi câteva exemple de diverse grupuri de interese: "mediul de afaceri este un grup de interese, cei care lucrează în media sunt alt grup de interese, cei care sunt în artă reprezintă un grup de interese, profesorii sunt un alt grup de interese".

Premierul Călin Popescu Tăriceanu e convins că România are potenţial şi că poate deveni o forţă economică în Europa.

"Suntem aici să discutăm despre punctele esenţiale din programul  PNL, un pogram care vrea să dea contur viziunii noastre pentru români. Noi am fost singurii care am dat o imagine României din viiitor, pentru că vrem ca România să devină a şaptea putere economică a Europei. Este un obiectiv  ambiţios, dar este un obiectiv realist, pentru că România este al şaptelea stat din România din punct de vedere al democrafiei şi al suprafeţei", a afirmat premierul Tăriceanu.Sursa: Realitatea TV
 
< Precedent   Urmator >