Hotel Koronna

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2009-08-22
Sute de fermieri romani si-au cumparat utilaje moderne din fonduri UE!
Finantarea din fonduri europene a fost solutia care le-a permis multor romani sa isi consolideze afacerile. Deja sute de fermieri si-au cumparat utilaje moderne platite cu 50 pana la 65% din bani europeni.

Au fost si cazuri cand deprecierea leului din ultimul an a "muscat" cateva procente din aceasta finantare.

Orice fermier vrea sa isi poata recolta graul in cel mult  zece zile. Danut Lefter a reusit aceasta performanta anul acesta, cu noile utilaje luate din fonduri europene.

Cand viteza de recoltare creste de doua-trei ori, depozitarea graului devine o problema, asa ca a fost nevoie si de un incarcator special.

Valoarea totala a utilajelor: peste 500.000 de euro, insa fara TVA. Asa ca fermierul a imprumutat de la banca 600.000 de euro, adica si banii pentru TVA, si a cumparat masinariile in doua etape. Combina italiana a platit-o la un curs de 4 lei si 20 de bani, in timp ce contractul de finantare din fonduri europene a fost semnat la un curs de 3 lei si 80 de bani.

Danut Lefter a acoperit din buzunar diferenta de curs de 20.000 de euro. Tot a castigat, pentru ca finantarea europeana a fost de 280.000 din euro.

Sursa stirile PROTV

 
< Precedent   Urmator >