Module Left3

This is the left3 module position, which is currently using the -title module class suffix but can load either -notitle or -notitle or -ad.

Module Left3

This is the left3 module position, which is currently using the -title module class suffix but can load either -title or -notitle or -ad.
Suntem lideri ai spionajului mondial. Cel putin cantitativ...

"Romania - liderul spionajului mondial. Nici Ceausescu nu avea atatia agenti 007" titreaza cotidianul italian La Repubblica, care avanseaza cifra de 12.000 de angajati ai SRI.

Claudiu Saftoiu, care a condus SIE timp de 5 luni, a declarat ca numarul angajatilor din aceasta structura ar fi de 3000-3500.

Iulian Fota, consilier prezidential pe probleme de aparare, a refuzat sa confirme sau sa infirme informatia din "La Repubblica", precizand ca numarul de angajati ai serviciilor secrete romanesti este informatie clasificata prin lege.

Luand prin comparatie totusi, pe site-ul MI5 (The Security Service - echivalentul britanic al SRI), se precizeaza ca serviciul are aproximativ 3.800 de angajati, in conditiile in care Marea Britanie are o populatie tripla fata de a Romaniei.

La un calcul simplu, rezulta ca Romania are 60 de agenti de securitate la suta de mii locuitori, in vreme de britanicii au doar 6 agenti, iar americanii 9 agenti.

Mai mult, Romania are nu mai putin de 7 servicii de securitate, in timp ce media europeana este de 3 servicii, existand chiar state, precum Finlanda, Grecia, Irlanda sau Slovenia, care se multumesc cu un singur serviciu secret.

Sursa: stirile ProTv

 
Urmator >