Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2008-09-30
EUR 3,7028
USD 2,5830
 XAU 72,9075
AUD 2,1066
CAD 2,4821
CHF 2,3341
GBP 4,6494
Mircea Geoana a fost desemnat viitorul premier la aliantei PSD-PC
Sfârşit de săptămână plin la PSD. După ce vineri, social-democraţii şi-au validat candidaţii pentru alegerile parlamentare, sâmbătă s-au întrunit în Congres extraordinar, împreună cu aliaţii de la Partidul Conservator.  

Cel mai important punct pe ordinea de zi a fost desemnarea lui Mircea Geoană pentru funcţia de viitor premier în cazul în care alianţa va forma guvernul.

Mircea Geoană a precizat, în discursul său, că alianţa PSD-PC va avea cel puţin 40% dintre viitorii parlamentari. "Dreapta a irosit şi a secătuit resursele ţării. Dreapta a guvernat cu tupeu şi iresponsabilitate", susţine preşedintele PSD.

"Am demonstrat la locale că suntem prima forţă politică. Suntem cei care vom guverna România", le-a transmis Geoană participanţilor la Congres.

Adrian Năstase a susţinut de asemenea un discurs la începutul Congresului extraordinar al PSD. Acesta spune că membrii PSD trebuie să se pregătească de guvernare pentru că Partidul Social Democrat va câştiga alegerile.

Liderul onorific al partidului, Ion Iliescu, a declarat că va fi prezent în campanie, va răspunde obligaţiilor care îi revin, însă sunt primele alegeri care nu au miză pentru el. "Aceste alegeri vor constitui o bătălie dură", consideră liderul PSD, care adaugă că formaţiunea sa este datoare să schimbe lucrurile în bine.

Iliescu a precizat înainte de Congres că această reuniune nu era necesară. "Eu am spus că nu era nevoie de un congres, pentru că nu congresul prin statut desemnează premierul. Dar până la urmă e o chestie formală, de fapt era vorba de o adunare mare. Practic, cam asta este, nu e un congres obişnuit care-şi alege organele de lucru, de validare, asta ar însemna o zi de lucru, ori va fi o adunare care va dura vreo 2, 3 ore", a declarat liderul PSD.Sursa: Realitatea TV
 
< Precedent   Urmator >