Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2008-09-30
EUR 3,7028
USD 2,5830
 XAU 72,9075
AUD 2,1066
CAD 2,4821
CHF 2,3341
GBP 4,6494
Iliescu îi sfatuieste pe candidatii PSD la parlamentare sa fie modesti si dedicati celor multi
Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat sâmbătă că PSD nu trebuie să devină partidul demagogilor, al celor care vor să se îmbogăţească, ci a celor care vor să fie slujitori ai cetăţeanului. Fostul şef de stat a pledat totodată pentru o campanie fără opulenţă, dar axată pe problemele celor mulţi. 

Iliescu le-a transmis pesediştilor sosiţi la Congresul extraordinar şi la ceremonia de lansare a candidaţilor un ghid de comportament şi acţiune, pledând în favoarea unor principii ca modestia şi dedicaţia faţă de cei mulţi, în contrapondere cu urmărirea intereselor personale şi de grup. El a promis că în această campanie îşi va face datoria faţă de partid şi va merge unde e nevoie de el.

Anterior, fostul preşedinte dăduse un set de recomandări şi pentru cei care intră în cursa pentru parlamentare. Iliescu le-a spus astfel candidaţilor pesedişti să aibă o campanie în acord cu ideile şi programul partidului şi să nu arunce cu bani, pentru că ar fi taxaţi de cetăţeni."O campanie opulentă, stridentă nu garantează succesul, ci suspiciunea şi antipatia cetăţenilor. Cine se bate pentru aşa ceva greşeşte profund şi nu cunoaşte psihologia românilor", a declarat el.

"Victorie! Victorie! Victorie!", şi-a încheiat Iliescu discursul, în aplauzele pesediştilor.

Liderul PSD Mircea Geoană a fost votat sâmbătă, în unanimitate, de congresul comun PSD+PC drept candidatul Alianţei pentru funcţia de premier dacă formaţiunea câştigă alegerile din noiembrie. După acest moment a avut loc ceremonia de lansare a candidaţilor la parlamentare.Sursa: NewsIn
 
< Precedent   Urmator >