Advertisement

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2008-09-30
EUR 3,7028
USD 2,5830
 XAU 72,9075
AUD 2,1066
CAD 2,4821
CHF 2,3341
GBP 4,6494
Sfaturi minune pentru ca tu sa ai unghii frumoase, puternice, sanatoase!


Noi toate ne dorim să avem unghii sănătoase şi o manichiură imepecabilă. Din păcate, există mai mulţi factori nocivi ce atacă textura unghiei şi o fac vulnerabilă.

Femeile care au unghii moi, ce se exfoliază şi se rup uşor, trebuie să îşi facă măcar de două ori pe saptămână un tratament pe bază de ulei extra virgin de măsline. Procedeul este foarte simplu: într-un bol, picură în jur de 20 de picături de ulei, pe care în prealabil l-ai încălzit la foc mic, după care scufundă-ţi unghiile şi ţine-le aşa timp de 15 minute.

Foloseşte o cremă specială pentru cuticule. Alege cremele ce au în componenţă vitamina E. Masează cu grija zona unghiilor chiar înainte de culcare, iar în noaptea aceea alege să dormi cu mănuşi speciale, ce au rolul de a-ţi hrăni atât mâinile, cât şi unghiile.

Ştiai că şi ceea ce mănânci afectează calitatea unghiilor tale? Dacă vrei să schimbi ceva, începe cu alimentaţia ta. Ouăle fierte, ficatul de raţă, cerealele integrale, avocado sau varza albă, toate conţin ingrediente ce stimulează creşterea unghiilor şi le fortifică.

Ai grijă de unghiile tale atunci când speli vase sau rufe şi foloseşte mănuşi de cauciuc. Detergenţii din comerţ conţin diferiţi compuşi chimici ce atacă învelişul cornos şi degradează starea unghiilor.

Consultă un medic de specialitate şi roagă-l să îţi recomande suplimente naturale pentru întărirea unghiilor. Vitaminele A, C şi calciul sunt indispensabile dacă îţi doreşti o manichiură impecabilă.

Nu face rabat şi alege întotdeauna produse cosmetice de calitate. Ai grijă ca oja şi dizolvantul de unghii pe care le foloseşti să nu conţină acetonă, deoarece aceasta usucă şi subţiază unghia. Optează pentru cremele de înlăturare a lacului de unghii.

Obişnuieşte ca de fiecare dată când te speli pe mâini să îţi aplici o cremă hidratantă. Deasemenea, bea foarte multă apă plată. Este benefic pentru întregul tău organism, nu doar pentru unghii şi păr!

 

Sursa: Acasa TV

 
< Precedent   Urmator >