Hotel Koronna

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2009-07-21
Scapa de petele maronii care apar pe piele odata cu Ónaintarea Ón varsta!

Dacă observi pete maronii pe piele, fie că sunt pe faţă, pe mâini sau în porţiunea decolteului, e posibil să fie vorba de pete care apar de la acţiunea nocivă a expunerii excesive la soare.

Petele de bătrâneţe sunt de fapt rezultatul acestor expuneri, ani de-a rândul. Chiar dacă acum te mândreşti cu pielea ta frumos bronzată, care nu se arde ci capătă o frumoasă nuanţă aurie atunci când eşti în vacanţă, peste ani se vor vedea şi urmările negative.

Pentru a preveni apariţia lor, trebuie neapărat să foloseşti creme şi/sau loţiuni cu FPS (factor de protecţie solară) potrivit, minimum 15 sau chiar mai mult, în funcţie de culoarea tenului tău.

Chiar dacă ai tenul închis şi nu te arzi în general după „băi de soare”, ai nevoie de aceste produse protectoare, pentru că efectul nociv al razelor UV se va vedea mai târziu. Dacă ai deja parte de acest gen de pete, e timpul să-i faci o vizită medicului de familie, care îţi va recomanda un dermatolog bun. Acesta îţi va prescrie un tratament, care de regulă constă într-o cremă care conţine alfahidroacizi sau retinol.

Dacă foloseşti astfel de creme şi încă mai vrei să stai la soare, ai grijă să aplici peste ele (dacă medicul îţi permite asta) şi creme cu factor de protecţie solară. Acest gen de tratament conţine chimicale care pot spori sensibilitatea tenului tău, aşa că foloseşte-le cu precauţie şi nu le încerca fără să ţi le recomande un medic care ţi-a analizat în prealabil tipul de ten.

O altă opţiune pentru a scăpa de petele de bătrâneţe este tratamentul cu laser. Deşi este mult mai scump, acest tratament are avantajul că oferă rezultate imediate.

 

Sursa: Acasa TV

 
< Precedent   Urmator >