Advertisement

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2008-09-30
EUR 3,7028
USD 2,5830
 XAU 72,9075
AUD 2,1066
CAD 2,4821
CHF 2,3341
GBP 4,6494
Rasfat pentru picioare perfecte

Toate doamnele şi domnişoarele vor să aibă gambe fine şi sexy, cu piele catifelată, o dorinţă realizabilă, de altfel, datorită produselor cosmetice de ultimă generaţie şi masajelor propuse de specialişti.

Pentru a avea picioare fine trebuie să îngrijiţi cu atenţie două zone foarte sensibile, genunchii şi gleznele, care sînt primele afectate, mai ales în cazul în care apar probleme la nivelul sistemului circulator. Pentru genunchi, cea mai eficientă soluţie o reprezintă efectuarea de două ori pe zi a unor masaje speciale, cu mişcări circulare, în sensul acelor de ceasornic, "frămîntînd" pielea pentru a stimula sîngele. Pentru a spori eficienţa acestui masaj, puteţi folosi o cremă pentru tonifiere sau una pentru slăbire. Pentru glezne sînt indicate mişcări circulare, "aplicate" de la călcîi pînă la baza pulpei.

Pentru a ajuta drenajul limfatic la nivelul gambelor, descoperiţi noua generaţie de creme şi geluri de îngrijire. Avînd proprietăţi de combatere a celulitei, aceste produse sînt special create pentru a lupta împotriva stratului de grăsime ce se depune pe picioare. Aceste creme sau geluri sînt produse pe bază de cafeină, ceai verde sau alb, alge sau uleiuri esenţiale, care au proprietăţi de dinamizare şi remodelare. Se recomandă să fie aplicate în fiecare zi cu mişcări ascendente, începînd de la glezne şi pînă pe coapse.

Explicaţia pentru această senzaţie ce apare în special în timpul verii este faptul că în interiorul venelor există nişte "supape", care urcă sîngele spre inimă. Din cauza căldurii, venele se dilată, iar aceste "supape" nu mai funcţionează aşa cum ar trebui şi, prin urmare, sîngele rămîne la nivelul gambelor. Pentru a evita această neplăcere, medicii recomandă să nu purtaţi pantaloni prea strînşi şi să nu staţi prea mult în picioare. Este indicat să mergeţi cît mai mult pe jos, pentru a stimula circulaţia sîngelui, iar atunci cînd ajungeţi acasă este bine să vă odihniţi picioarele, sprijinindu‑le pe o pernă poziţionată mai sus decît restul corpului.

Pentru a stimula circulaţia la nivelul picioarelor, puteţi folosi creme speciale. Acestea sînt produse pe bază de camfor, mentol sau viţă‑de‑vie roşie, ingrediente active ce stimulează circulaţia în vene. Aveţi de ales între geluri, care se aplică dimineaţa şi seara, sau sub formă de spray, ideale pentru utilizarea în timpul zilei.

Pentru folosirea unor astfel de produse, aşezaţi‑vă pe sol, cu picioarele uşor flexate, aplicaţi gelul sau pulverizaţi sprayul pe picior şi întindeţi soluţia pe gambă, pînă la genunchi.

Puneţi mîinile de o parte şi de alta a piciorului şi masaţi pulpa în sus şi în jos, apăsînd ferm, pînă cînd crema intră complet în piele.

Pielea de pe picioare are în mod natural mai puţine glande sebacee, de aceea are nevoie de îngrijiri speciale pentru a nu deveni aspră. Iată ce trebuie să faceţi pentru a vă păstra pielea fină şi catifelată. În primul rînd, faceţi un gomaj de două ori pe săptămînă, insistînd pe zonele mai deshidratate.

Folosiţi o loţiune de corp specială, mai grasă decît cea pe care o folosiţi pentru restul corpului, sau, în caz de urgenţă, optaţi pentru creme cu aplicare la rece. Nu ezitaţi să folosiţi loţiuni grase, pentru că pielea de pe picioare are nevoie de cît mai multă hidratare. La sfîrşitul "tratamentului" aplicaţi un gel autobronzant sau unul sclipitor, pentru un plus de strălucire. Dacă pielea prezintă mici imperfecţiuni (vînătăi, varice), le puteţi acoperi cu fond de ten.

 

Sursa: profrumusete.ro

 
< Precedent   Urmator >