Advertisement

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2008-10-12
EUR 3,7690
USD 2,7811
 XAU 81,8962
AUD 1,8399
CAD 2,3996
CHF 2,4816
GBP 4,7136
Frumusete: Zece greseli pe care femeile le fac adesea când se machiaza

În general, femeile cred că un machiaj perfect se obţine prin aplicarea unei cantităţi mari de farduri. Fals! Este inutil să-ţi încarci faţa sub nenumărate straturi de fond de ten ca să fii frumoasă. Tot ce trebuie să faci este să-ţi disimulezi cât mai subtil imperfecţiunile.


1. Fondul de ten nepotrivit constituie una dintre cele mai frecvente greşeli. De aceea, este recomandat să alegi o nuanţă potrivită pielii tale. Şi textura produsului este la fel de importantă. De exemplu, un fond de ten compact acoperă mai bine neregularităţile, dar nu trebuie aplicat pe toată faţa, ci doar în zonele cu probleme. Cu câteva minute înainte, foloseşte o cremă hidratantă, deoarece îţi va facilita aplicarea fondului de ten.

2. Nu trebuie să urmezi tendinţele cu orice preţ. Machiajul ar trebui să-ţi accentueze trăsăturile, nu să iasă în evidenţă. În plus, dacă foloseşti prea multe nuanţe deodată, tenul tău va părea artificial.

3. Două pete de fard care se întind de la urechi până la baza nasului constituie o greşeală fatală, iar aspectul nu va fi unul natural. Când vrei să optezi pentru blush, trebuie să zâmbeşti pentru ca pomeţii să iasă în evidenţă. Alege o nuanţă potrivită tipului tău de ten, pe care să o aplici de jos în sus.

4. Un creion dermatograf pentru conturul buzelor mai închis decât nuanţa rujului aspreşte trăsăturile feţei. O soluţie simplă pentru un aspect natural este să-l aplici în cantitate redusă, înaintea rujului. În plus, nu trebuie să depăşeşti conturul sub nicio formă. Dacă vrei să dai iluzia de buze pline, alege un ruj sau un gloss în nuanţă deschisă.

5. Aplicarea autobronzantului este dificilă şi necesită o piele curată şi perfect hidratată. Altfel, există riscul ca produsul să scoată în evidenţă imperfecţiunile pielii. Soluţia? Foloseşte unul care să-ţi ofere un bronz progresiv sau optează pentru o aplicare profesională, la un salon de înfrumuseţare.

6. Sprâncene neglijate. Prea subţiri, prea groase, asimetrice - o linie nepotrivită a sprâncenelor poate dăuna grav imaginii tale. Atunci când te pensezi, trebuie să urmezi nişte reguli de morfologie a feţei. Pentru o linie naturală a sprâncenelor, este indicat să ceri sfatul unei cosmeticiene. Ulterior, poţi urma conturul acasă.

7. Cu cât fardurile de pleoape sunt mai strălucitoare, cu atât ele scot mai mult în evidenţă ridurile. Cel mai bine ar fi să optezi pentru produse mate. De cele mai multe ori, fardurile se estompează spre exteriorul ochiului, în cutele pielii. Aplică înainte de fard un fond de ten, iar pentru fixarea machiajului un spary cu apă termală.

8. Nu abuza de pudră, deoarece faţa ta va părea prea încărcată. Pudra este esenţială dacă vrei să dai tenului tău un aspect mat. Pentru a îndepărta surplusul, scutură pensula înainte de aplicare.

9. Muşchii feţei trebuie să fie relaxaţi atunci când te machiezi. În cazul buzelor de exemplu, închide gura şi zâmbeşte uşor, pentru a da iluzia de volum.

10. Un machiaj excesiv, în care toate elementele (fond de ten, farduri, creion dermatograf) sunt utilizate nepotrivit, nu îţi pun trăsăturile în valoare. Totul este o chestiune de echilibru.

 

Sursa: Acasa TV 

 
< Precedent   Urmator >