Advertisement

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2008-10-15
Miron Mitrea este urmarit penal din 1 octombrie, potrivit DNA
Procurorii DNA au început pe 1 octombrie, pentru a treia oară, urmărirea penală împotriva lui Miron Mitrea în dosarul privind renovarea casei mamei sale, iar astăzi i s-au prezentat social-democratului învinuirile.

Procurorii DNA spun că Mitrea este învinuit pentru "luare de mită, instigare la fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, ultimele două în legătură directă cu infracţiuni de corupţie".

Fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, a declarat astăzi la ieşirea de la DNA, că procurorii nu au probe împotriva sa în dosarul privind renovarea casei mamei sale şi că le va fi greu să facă legătura între numirea Irinei Jianu la Inspectoratul pentru Construcţii şi lucrările de renovare incriminate. Întrebat de ce este anchetat de patru ani dacă nu sunt probe, Mitrea a spus că "aşa dă bine".

Înainte de începerea audierii, Mitrea a negat că dosarul său are legătură cu dosarul lui Adrian Năstase.

"Dosarul meu nu are nicio legătură cu dosarul lui Năstase. Am fost chemat pentru a treia oară la DNA pentru a mi se aduce aceleaşi acuzaţii legate de construcţia cu ani în urmă a două camere şi o baie la casa deţinută de mama mea", a declarat Mitrea.

Cât despre acuzaţiile legate de numirea Irinei Jianu, Miron Mitrea a afirmat că Irina Jianu a fost numită în funcţie după ce lucrările de renovare la casa mamei sale au fost finalizate.

Social-democratul Miron Mitrea şi-a prezentat, pe 3 septembrie, demisia în faţa plenului Camerei Deputaţilor, motivându-şi gestul ca singura modalitate de a ieşi din situaţia "neonorantă" în care a fost pus şi a reclamat, cu acest prilej, "abuzurile care se întâmplă într-o anumită parte a procuraturii".Sursa: Realitatea TV
 
< Precedent   Urmator >